Actualitate

Taximetriștii clujeni ies în stradă. „Ne asociem protestelor împotriva platformelor Uber și Bolt”

Taximetriștii din Cluj-Napoca se pregătesc de proteste. Aceștia sunt nemulțumiți de concurența neloială a companiilor de transport alternativ.

Protestul taximetriștilor clujeni împotriva companiilor de transport alternativ, simultan cu acțiunile taximetriștilor de la nivel național/Foto: monitorulcj.ro Protestul taximetriștilor clujeni împotriva companiilor de transport alternativ, simultan cu acțiunile taximetriștilor de la nivel național/Foto: monitorulcj.ro

 

 


Taximetriștii din Cluj-Napoca, reprezentați de Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania, anunță participarea la o amplă acțiune de protest, programată pentru marți, 20 iunie, prin care vor să tragă un semnal de alarmă în privința situației grave în care a ajuns serviciul public de taxi din cauza companiilor de transport alternativ.

 


Acțiunea taximetriștilor clujeni se înscrie în cadrul unui protest național anunțat pentru săptămâna viitoare.

„Având în vedere dorința membrilor asociației de a ne asocia cu protestele organizate în țară împotriva platformelor Uber și Bolt am solicitat și primit autorizație de protest”, arată reprezentanții asociației prin intermediul unei informări. 


Printre solicitările taximetriștilor clujeni figurează și eliminarea transportului alternativ, dar și respectarea OUG 49/2019, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, act normativ ce reglementează transportul alternativ de persoane.

Revendicările șoferilor de taxi:

1. Respectarea OG49/2019 respectiv Legea 204/2019 și suspendarea avizului tehnic emis de către MCSI până la respectarea tuturor reglementărilor în vigoare existente în cuprinsul Legii 204/2019


2. Respectarea Art.6 din Legea 204/2019, derularea activităților comerciale de către operatorii platformelor prin entități fiscale înregistrate la ONRC.

3. Eliminarea din cuprinsul Art.13 Al.(2) Legea 204/2019, emiterea copiilor conforme exclusiv autoturismelor aflate în proprietatea operatorului de transport alternativ sau contract de leasing.


4. Interzicerea inscripționării autoturismelor care dețin copii conforme cu denumirea comercială a operatorilor de platforme, sau reglementarea la nivel local și încasarea taxelor de publicitate conform legii.

5. Respectarea recomandărilor Consiliului Concurenței legată de transparența modului de tarifare și eliminarea tarifului dinamic”, a precizat loan Pugna, Vicepreședinte Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania.

Protestul din Cluj va fi simultan cu acțiunile taximetriștilor desfășurate la nivel național și programate pentru marțea viitoare. 

Ultima oară, taximetriștii clujeni au protestat la finalul anului trecut pentru a cere ajustarea tarifelor de transport în regim de taxi

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se majorează tarifele de taxi în Cluj-Napoca. Vezi care sunt noile prețuri

Proiectul prin care taximetriștii vor putea circula pe benzile dedicate autobuzelor, APROBAT. Boc: „Un proiect făcut cu știință de carte”

abonare newsletter