Actualitate

16 angajatori din Cluj, amendați de Inspecția Muncii! Sancțiuni de 130.000 de lei pentru diverse nereguli

ITM a efectuat mai multe controale la angajatorii din Cluj. 16 dintre angajatori au primit amenzi usturătoare.

Controale ale Inspecției Muncii în Cluj / Foto: Facebook - Inspecția Muncii Controale ale Inspecției Muncii în Cluj / Foto: Facebook - Inspecția Muncii

 

 


Inspectoratul Teritorial de Muncă - ITM Cluj a efectuat controale  la un număr de 42 de angajatori din judeţul Cluj.

 


La cinci angajatori, ITM a aplicat amenzi totale de 90.000 de lei pentru munca nedeclarată.

„Patru angajatori au fost amendați pentru faptul că la fiecare a fost găsită câte o persoană , ce desfășura activitate fără a avea incheiat contract individual de muncă; iar un angajator primea la muncă un salariat,  a cărui durată a timpului de muncă  era depășită de cea stabilită în cadrul contractului de muncă cu timp parțial”, potrivit ITM Cluj.


De asemenea, 11 angajatori au fost sancționați contravențional cu 11 amenzi, în valoare totală de 40.800 lei,  pentru  încălcări ale legislației muncii, altele decât munca nedeclarată:

  • neeliberarea documentelor solicitate de către angajați
  • neorganizarea evidenței orelor lucrate, cu evidențierea zilnică a orelor de începere și de sfârșit ale programului de lucru pentru fiecare salariat în parte.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Muncitori români, păcăliți în Norvegia. ITM Cluj avertizează: „Au rămas cu datorii de sute de mii de euro. Să nu cădeți victime!”

Muncitorii lucrează pe o biserică din Zorilor FĂRĂ măsuri de siguranță! Risc imens de cădere, amenzi de până la 8.000 lei. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter