Actualitate

Cine sau ce a împins-o pe eleva de 13 ani să se arunce de la etajul 3 al Școlii „George Coșbuc”?

O elevă în clasa a VIII-a de la Colegiul Național „George Coșbuc” s-a aruncat, joi dimineața, de la etajul al 3-lea al școlii. Înainte de acest gest, fata avuse o discuție aprinsă la telefon.

foto arhiva ISU Cluj foto arhiva ISU Cluj

 

O elevă de 13 ani s-a aruncat de la etajul 3 al Colegiului Național „George Coșbuc”. Pompierii spun că minora a fost găsită în lateralul clădirii Colegiului „George Coșbuc”. 


CITEȘTE ȘI: Incident la Colegiul „George Coșbuc". O minoră de 13 ani a căzut de la etajul 3 al școlii!

Eleva s-a aruncat de la etaj după o conversație telefonică

Minora de 13 ani a reușit să rămână singură în sala de clasă, după ce colegii ei se pregăteau să viziteze un muzeu, copiii fiind în săptămâna „Școala Altfel”.

Directorul Colegiului Național „George Coșbuc”, Horațiu Bota Popa, a declarat pentru monitorulcj.ro că niciun copil nu a fost martor la incident.


„Nu a văzut niciun copil. Copiii se pregăteau să plece la muzeu, noi suntem în «Școala Altfel». În fața școlii, diriginta a făcut prezența, iar ea lipsea. Colegii ei au sunat-o și nu a răspuns. A rămas singură în sala de clasă. De pe camerele de supraveghere se vede cum eleva a mers la pervaz, s-a întors înapoi, a butonat telefonul și s-a întors din nou spre geam, apoi nu se mai vede nimic pe cameră. A căzut pe o copertină de tablă din spatele școlii, undeva în apropierea sălii de sport care în prezent este închisă. Nu putea fi văzută de nimeni. Șantierul acolo e închis. Am rupt gardul și domnele de la cabinetul școlar au acordat primul ajutor și au sunat la 112. Fata a fost preluată conștientă, este elevă în clasa a VIII-a. Nimeni nu a văzut incidentul, doamnele de la cabinet au auzit o bubuitură”, a precizat acesta.

Geamuri securizate doar la clasele mici

Directorul Colegiului Național „George Coșbuc” spune că școala și-a securizat geamurile doar la parterul clădirii și doar pentru clasele mici.


„Am făcut sesizare de multe ori la primărie pentru securizarea geamurilor. Noi ne-am axat pe securizarea geamurilor la clasele mici”, a mai spus Bota Popa.

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă


„La data de 16 martie, în jurul orei 10.05, polițiștii au fost sesizați despre faptul că la Colegiul Național «George Coșbuc» din municipiul Cluj-Napoca, o persoană ar fi căzut de la un etaj al clădirii. Din primele date, polițiștii au constatat că este vorba despre o elevă în vârstă de 13 ani, care ar fi căzut de la etajul 3, aceasta fiind găsită în proximitatea clădirii. Tânăra a fost transportată la o unitate medicală pentru investigații de specialitate. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi clarificate toate împrejurările în care s-a produs evenimentul”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Colegiul George Coşbuc şi Liceul de Muzică, reabilitate termic cu bani din Elveţia

Tentativă de sinucidere pe Plopilor. O femeie a amenințat că se aruncă de la etaj

Tentativă de sinucidere în Câmpia Turzii. O femeie a amenințat că se aruncă de la etajul 4

Ultimele Stiri
abonare newsletter