Actualitate

Platforma de jurnalism de investigație OCCRP, nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace 2023

Platforma internațională de jurnalism de investigație OCCRP (The Organized Crime and Corruption Reporting Project) a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace 2023.

OCCRP - The Organized Crime and Corruption Reporting Project / Foto: captură ecran - site OCCRP OCCRP - The Organized Crime and Corruption Reporting Project / Foto: captură ecran - site OCCRP

 

 


OCCRP - The Organized Crime and Corruption Reporting Project, o platformă internațională care înglobează zeci de centre de jurnalism de investigație, a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace 2023, scrie context.ro.

 


„Grupul de lucru pentru Premiul Nobel pentru Pace” din cadrul Centrului de Studii pentru Pace și Conflicte al Universității din Amsterdam a făcut nominalizarea acestei rețele la premiile Nobel.

„Grupul de lucru a fost convocat de profesorul Wolfgang Wagner, care este eligibil pentru a face o nominalizare. Acesta a invitat studenții la o discuție despre scopul Premiului pentru Pace și despre criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un candidat bun, iar după o videoconferință cu co-fondatorul OCCRP Drew Sullivan, grupul a decis să nominalizeze OCCRP pentru Premiul Nobel pentru Pace”, relatează context.ro, un start-up media care face parte din rețeaua OCCRP.


OCCRP a fost fondată în anul 2006 de jurnaliștii Drew Sullivan și Paul Radu, iar misiunea sa este de a lupta împotriva crimei organizate și a corupției prin demascarea liderilor corupți și a economiilor subterane. Alături de context.ro, Rise Project și Átlátszó Erdély sunt parteneri ai OCCRP în România.

CITEȘTE ȘI:

Jurnalismul, profesie riscantă în Uniunea Europeană. Cu ce probleme se confruntă presa?

Primul român care apare în Top Fortune 50 Greatest Leaders ESTE UN JURNALIST

Ultimele Stiri
abonare newsletter