Actualitate

Minerii de la Lonea au plecat în marş spre sediul CNH Petroşani

<p>Aproape 300 de mineri din schimburile 1 şi 2 de la exploatarea minieră Lonea din cadrul Companiei Naţionale a Huilei Petroşani au plecat miercuri într-un marş de protest spre sediul CNH din Petroşani.</p>

 

În cursul dimineţii de miercuri minerii au refuzat să intre în subteran, nemulţumiţi de faptul că administraţia nu respectă prevederile unui protocol prin care ar fi urmat să primească o sumă de bani în plus la sporul de pericol.

Cei 300 de protestatari sunt îmbrăcaţi în salopetele de lucru şi scandează „Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea”, „Veniţi cu noi” dar şi lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale.

Minerii vor parcurge aproape 7 kilometri prin oraşul Petrila şi apoi prin Petroşani pentru a ajunge la sediul CNH.

În cursul dimineţii şi alţi minerii de la exploatările din Valea Jiului au declanşat acţiuni de protest cu aceleaşi revendicări.

Ministrul Economiei, Ion Ariton,a declarat miercuri că reprezentanţii Companiei Naţionale a Huilei negociază cu reprezentanţii minerilor protestatari în legătură cu solicitările acestora privind creşteri salariale şi condiţii mai bune de muncă.

„Negociază cu conducerea CNH. Minerii au ieşit din mină. Solicită salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă. Negociem şi le dăm”, a afirmat Ion Ariton.

Ultimele Stiri
abonare newsletter