Timp Liber

De vineri, filmele din cadrul TIFF transformă Iulius Parc într-un cinema în aer liber

Atmosferă de festival, cinefili încântați de peliculele care urmează să ruleze, filme uluitoare și efervescența evenimentelor din cadrul Transilvania International Film Festival (TIFF) se regăsesc și în acest an la Iulius Mall Cluj.

 

O parte din filmele TIFF se văd în Iulius Parc, dar și concertul trupei ucrainene DakhaBrakha și spectacolul susținut de Eliades Ochoa, membru fondator al grupului cubanez de muzică Buena Vista Social Club. 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Clujul începe să vibreze din acest weekend, când TIFF, primul şi cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România, dă startul celor 10 zile de filme în aer liber. Iulius Parc Open Air este una dintre cele 13 locații oficiale, unde vor rula mai multe pelicule din categoria Supernova (șase filme) și Lună Plină (două filme), dar vor avea loc și două concerte cu totul inedite. 

Vineri, 17 iunie, sunteți așteptați, pe gazonul din Iulius Parc, să vedeți „Sub presiune”, sâmbătă rulează „Alcarràs”, iar duminică va rula „Cop Secret”. Toate filmele vor începe în fiecare seară de la ora 21:45. 


Luni, 20 iunie, începem săptămâna cu „Pasagerii Nopții”, un film unde aflăm povestea unei adolescente cu un spirit liber. Marți, ne așezăm confortabil pentru a-l vedea pe „Cel Mai Tare Şef” și cum Blanco încearcă să obțină un premiu de excelență oferit de comunitatea locală, iar miercuri este despre familia de parizieni din filmul „Campania”. 

Joi, 23 iunie, în Iulius Parc, una dintre cele mai cunoscute și apreciate formații din Ucraina, DakhaBrakha, va susține un concert inedit. Concertul va începe de la ora 20.00. Vineri, tot de la ora 20.00, Eliades Ochoa, membru fondator al grupului cubanez de muzică Buena Vista Social Club și „unul dintre cei mai buni chitariști ai generației sale”, va susține un concert în Iulius Parc. 


Categoria „Luna Plină” din cadrul TIFF este reprezentată în Iulius Parc de ultimele două filme ce vor rula în perioada 25 – 26 iunie. Sâmbătă, 25 iunie, revenim în fața marelui ecran cu „Freaks Out”, un film despre membrii unui circ prinși în Roma când a izbucnit în Al Doilea Război Mondial, iar duminică, 26 iunie, în ultima zi de TIFF, în Iulius Parc se vede pelicula „Inocenții”, ce prezintă puterile misterioase ale unor copii.

CITEȘTE ȘI:

„Invazie” de licurici în Iulius Parc. Lights On revine la Cluj cu o nouă instalație de lumini. Când va putea fi văzută?

Spectacol al Operei Naţionale Române Cluj, la inaugurarea Iulius Parc

Transport public gratuit pentru toți invitații și echipa TIFF 2022

Ultimele Stiri
abonare newsletter