Timp Liber

Piața de flori „altfel”, la a șasea ediție! Strada Potaissa se transformă iar în cea mai frumoasă stradă din România

Strada Potaissa din cluj-Napoca se transformă din nou în cea mai frumoasă stradă din România. Piața de flori „altfel” se află la cea de-a șasea ediție.

Piața de flori „altfel” / Sursa foto: Facebook/ Strada Potaissa; fotograf Marius Mariș - Komiti media Piața de flori „altfel” / Sursa foto: Facebook/ Strada Potaissa; fotograf Marius Mariș - Komiti media

 

 


Strada Potaissa, eveniment consacrat deja în rândul iubitorilor de plante decorative, va avea loc și vara aceasta la Cluj-Napoca.

 


Organizatorii au anunțat că ediția cu numărul șase a pieței de flori de lângă zidul cetății va avea loc în perioada 10-13 iunie 2022.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Pentru al șaselea an la rând, Strada Potaissa se transformă încă o dată în cea mai frumoasă stradă din România. Vino între 10 și 13 iunie pe strada ta preferată să vezi, să înțelegi, să simți și să speri la transformare. Piața de flori altfel te așteaptă cu vânzători iscusiți, cu workshop-uri despre sustenabilitate, cu plante și flori înmiresmate, cu muzică și voie bună și prieteni dornici să te revadă. Toată lumea are ceva de văzut și de împărțit pe Strada Potaissa.


Strada Potaissa - Piața de flori altfel este un eveniment (...) realizat cu sprijinul financiar la Primăriei și Consiului Local Municipiul Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj și Visit Cluj”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Strada Potaissa.

Organizarea evenimentului a continuat și pe perioada pandemiei, în format restrâns, urmând ca ediția cu numărul șase să readucă pe strada din centrul Clujului culorile și veselia, fără restricții.


În 2021, festivalul a avut loc în perioada 23-25 iulie. Clujenii s-au bucurat de plante, muzică și au discutat cu arhitecți cunoscuți.

Scopul proiectului este de a pune în valoare „strada uitata de lângă zidul cetății”, pentru a testa reacția publicului la diverse modalități de transformare a zonei, „în speranța că într-o zi, acest lucru se va întâmpla definitiv”.

Asociația Daisler, premiată pentru Strada Potaissa

Asociația clujeană Daisler a fost premiată pentru implicarea civică în comunitate, prin proiectul Strada Potaissa, un proiect care a readus la viață o stradă din Cluj-Napoca, transformând-o într-o piață de flori altfel.

Proiectul a fost premiat la categoria „Implicare Civică” a premiilor BATRA 2021 (Bienala de Arhitectură Transilvania).

„Daisler Asociatia câştigă premiul organizatorilor BATRA 2021 la secțiunea Inițiative Civice pentru proiectul Strada Potaissa. Mulțumim tuturor celor care de-a lungul timpului ne-au ajutat sau au crezut în această inițiativă!”, au anunțat inițiatorii proiectului.

„De fiecare dată când comunitatea a avut nevoie, Daisler Print House  a răspuns «prezent», fie că au fost inițiative civice, festivaluri sau implementarea anumitor proiecte. Și s-au implicat din toate punctele de vedere, nu numai prin tipărirea diferitelor materiale. Mulțumim!”, a scris Bienala de Arhitectura Transilvania pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:

Piața de flori altfel, pe strada Potaissa. Un colț de rai decorat de lavandă și flori de sezon. GALERIE FOTO

FOTO. Strada Potaissa, „readusă la viață” prin plante și muzică. Clujenii, așteptați la o piață de flori „altfel”

Ultimele Stiri
abonare newsletter