Actualitate

FOTO. Strada Potaissa, „readusă la viață” prin plante și muzică. Clujenii, așteptați la o piață de flori „altfel”

În perioada 23-25 iulie, pe strada Potaissa va fi organizată piața de flori „Altfel”. Clujenii se vor putea bucura de plante, muzică și vor întâlni arhitecți cunoscuți.

 

 


„Cea mai frumoasă stradă din Cluj-Napoca revine la viață. Culoarea și parfumul dulce revin pe strada Potaissa, la piața de flori „Altfel”. Producători din întreaga țară vor fi prezenți în centrul Clujului cu flori de sezon, arbuști, cactuși sau plante suculente. Nu vor lipsi nici plantele aromatice, care aduc o savoare aparte preparatelor culinare.

 


De asemenea, clujenii vor găsi pe strada Potaissa cele mai frumoase idei pentru amenajarea grădinii sau chiar a balconului, inclusiv mobilier special și produse ceramice”, transmit organizatorii. 

Tot atunci, va ajunge, în premieră, arhitectul peisagist Victor Dijkshoorn, care va susține în cadrul evenimentului un workshop, privind transformarea permanentă a străzii și va lua în discuție tipologii similare întâlnite „în Vest”. La discuții vor participa și membri ai Ordinului Arhitecților din România - Filiala Transilvania, dar și reprezentanți ai Asociației Peisagiștilor din România - Filiala Nord-Vest.


Momentele muzicale nu vor lipsi

Vor avea loc, de asemenea, momentele muzicale, iar vizitatorii se vor putea fotografia în cele mai inedite spații, pregătite special pentru ei, arată inițiatorii proiectului. 

„Strada Potaissa e un loc de care ne-am îndrăgostit. Ne dorim să o vedem vie, reabilitată, traindu-și zilele de glorie ca una dintre cele mai frumoase străzi ale orașului și ale țării, de ce nu? Pentru asta, revenim în fața voastră an de an, pentru asta vă cerem sprijinul și ajutorul, an de an”, a declarat Andi Daiszler, organizatorul evenimentului. 


Scopul proiectului este de a pune în valoare „strada uitata de lângă zidul cetății”, pentru a testa reacția publicului la diverse modalități de transformare a zonei, „în speranța că într-o zi, acest lucru se va întâmpla definitiv”.

O nouă instalație surpriză

De la eveniment nu va lipsi nici celebra instalație „Mi-e Dor de Tine”, poziționată deasupra intrării de pe Strada Potaissa, însă de această dată, organizatorii anunță că va fi amplasată încă o instalație surpriză. 


Piața de flori va funcționa în intervalul 10.00-22.00, iar accesul la eveniment va fi permis tuturor celor vaccinați complet împotriva virusului SARS-CoV-2 de cel puțin 10 zile ori tuturor celor care prezintă rezultatul negativ al unui test COVID-19. 

Accesul la eveniment este gratuit, fiind impusă respectarea de către participanți a normelor aflate în vigoare.

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Viaţa revine la normal, la Cluj! Street Food Festival, organizat după un an de pauză

 

Biletele și abonamentele TIFF sunt disponibile online! De unde le poți achiziționa?

Ultimele Stiri
abonare newsletter