Timp Liber

Coaja de portocale sau lămâie e TOXICĂ. Conține substanțe periculoase. Ce să faci înainte să o consumi?

Coaja de citrice (portocale sau lămâie) este extrem de toxică deoarece cauza substanțelor periculoase. Acestea sunt consumate des de către români, fără să știe cât de dăunătoare pot fi.

Coaja de portocale sau lămâie e TOXICĂ. Are substanțe periculoase. Ce trebuie să facem înainte să le consumăm? Coaja de portocale sau lămâie e TOXICĂ. Are substanțe periculoase. Ce trebuie să facem înainte să le consumăm?

 

 


De multe ori, coaja de portocale sau lămâie este des utilizată pentru cozonac sau prăjituri, în special de sărbători. Deși cojile de citrice conțin multe vitamine, pot fi în același timp extrem de toxice pentru organismul nostru.

 


Citricele au efecte benefice asupra sistemului imunitar, cardiovascular și protejează organele de radicalii liberi. Totuși, cojile acestora pot fi un pericol mare fiindcă pot conține pesticide.

Coaja de portocale sau lămâie, extrem de toxică. Crește riscul de cancer

Coaja de portocale sau lămâie devine extrem de toxică dacă este tratată cu tot felul de substanțe. Multe dintre substanțele care se găsesc în coaja citricelor sunt categorizate ca „substanțe periculoase”, scrie sfatulmedicului.ro. Aceste substanțe dăunătoare găsite în coaja citricelor cresc riscul de cancer, afectează sistemul nervos, pot provoca dereglări hormonale sau ne pot afecta organele.


Cele mai periculoase substanțe găsite în coaja de citrice (portocale sau lămâie) sunt pesticidele: imazalil, carbofuran, methidathion, fenthion, diazinon si dimethoate.

Cu toate că ești obișnuit să folosești coaja de lămâie sau portocale într-un desert pentru a-i da o aromă aparte, specialiștii Protecției Consumatorilor susțin că este toxică și nu ar trebui consumată.


CITEȘTE ȘI:

Cel mai TOXIC aliment, consumat zilnic de români. Produsul poate provoca cancer



Uleiul care devine TOXIC la temperaturi ridicate. Poate cauza cancer. Cu ce îl putem înlocui?

Coaja de portocale sau lămâie, extrem de toxică. Ce trebuie să facem înainte să o consumăm?

Înainte să folosim citricele sau coaja de portocale sau lămâie trebuie să urmăm câțiva pași, potrivit sursei citate, care previn efectele negative ale substanțelor toxice:

- spală bine fructele/citricele cu apă caldă și săpun. Coaja de portocale sau lămâie trebuie frecată foarte bine cu un burete pentru a îndepărta substanțele periculoase sau pesticidul toxic.
- curăță coaja citricelor atunci când vrei să prepari un suc
- când prepari un desert precum prăjituri, cozonac sau gemuri, renunță direct la coaja de portocale sau lămâie
- dacă vrei, totuși, să folosești coaja de portocale sau lămâie cumpără produse bio ce sunt crescute fără substanțe chimice, toxice și periculoase
 

CITEȘTE ȘI:

Alimentul de post extrem de TOXIC pentru organism. Efecte negative precum obezitatea, Alzheimer sau scleroza

Mâncarea care devine toxică dacă o reîncălzești. O greșeală pe care o facem, ce ne distruge stomacul

Ultimele Stiri
abonare newsletter