Timp Liber

Concerte și festivaluri, PERMISE în aer liber! Doar cei vaccinați sau trecuți prin boală pot participa

Propunerea ca organizarea concertelor, festivalurilor și a altor evenimente să fie permisă în aer liber a fost aprobată! La aceste evenimente vor putea participa doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

Concerte și festivaluri, permise pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală/ Foto: Jazz in the Park

 

 


Persoanele vaccinate cu schemă completă sau trecute prin boală vor avea acces la spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale desfăşurate în aer liber, precum şi la cursuri, workshopuri, conferinţe, potrivit unei hotărâri aprobate, vineri, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

 


Totodată, s-a aprobat propunerea ca organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale să fie permisă, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană.

De asemenea, a fost aprobată propunerea privind organizarea şi desfăşurarea de cursuri, inclusiv cele de formare profesională care necesită activităţi practice, workshopuri şi conferinţe, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în interior sau în exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane, asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare
persoană, purtarea măştii de protecţie şi respectarea normelor de sănătate publică.


Măsurile aprobate prin HCNSU nr.105/2021 urmează să fie validate printr-o hotărâre de guvern.

CITEȘTE ȘI:

Târgul de Crăciun 2021, în Cluj-Napoca. Emil Boc: „Nu avem scenă. Vor fi spectacole în jurul bradului”

Carusel în Piața Unirii și o roată panoramică în loc de scenă, la Târgul de Crăciun 2021

Ultimele Stiri
abonare newsletter