Timp Liber

Târgul de Crăciun 2021, în Cluj-Napoca. Emil Boc: „Nu avem scenă. Vor fi spectacole în jurul bradului”

Târgul de Crăciun 2021 din Cluj-Napoca va fi într-o formă diferită anul acesta față de cum era organizat înainte de pandemie. Scena va lipsi în acest an, dar spectacolele vor avea loc.

Spectacolele vor fi ținute în jurul bradului la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca Spectacolele vor fi ținute în jurul bradului la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

 

 


Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, anulat anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19, va avea loc în acest an în perioada 26 noiembrie - 31 decembrie.

 


Doar puțin peste 2000 de clujeni vor avea acces simultan la ediția din acest an a Târgului de Crăciun, fiindcă se va putea ocupa doar 30% din spațiu.

Accesul clujenilor va fi pe baza certificatului verde, doar pentru cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală.


Scena va lipsi în acest an, iar în locul ei va fi amplasată o roată panoramică. Chiar și așa, spectacolele nu vor lipsi.

Emil Boc afirmă că vor fi colindători și spectacole în jurul bradului:


„În 26 noiembrie îl deschidem. Va fi într-o formă mai restrânsă față de perioada prepandemie.  Maxim 2.100 de persoane, adică 30% din capacitatea spațiului cu certificat verde, dar vor fi mai puține căsuțe, nu va fi scenă, dar spectacole vor fi în jurul bradului, colindători și mici momente artistice în care să simțim atmosfera sărbătorilor. În locul scenei va fi o roată panoramică pentru prima dată. Vom avea iluminat predominant alb cald, cupola de lumini pe care o avem de obicei, evident căsuțe, dar vreo 40, unde oamenii pot să savureze produse specifice sărbătorilor”, a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, într-o emisiune radio.

În cadrul Târgului de Crăciun se vor regăsi următoarele:

- 46 de căsuțe cu produse tradiționale, obiecte artizanale realizate de meșteri populari locali, produse de alimentație publică, ornamente și decorațiuni de Crăciun, accesorii și bijuterii, precum și obiecte vestimentare (tricotaje de mici dimensiuni);
- căsuța lui Moș Crăciun;
- carusel;
- cupola cu lumini;
- bradul are o înălțime de 12 m și a fost donat municipalității ; 
- animație stradală;
- 4 porți de acces decorate și iluminate- culoar de intrare/ieșire la fiecare poartă;
- programul artistic va avea loc în zona bradului - va fi organizat de vineri până duminică și va cuprinde: program muzical (grupuri de colindători, soliști etc.), teatru de păpuși, povești la gura sobei;
- noutatea de anul acesta este amplasarea unei roți panoramice în locul scenei.

CITEȘTE ȘI:

Carusel în Piața Unirii și o roată panoramică în loc de scenă, la Târgul de Crăciun 2021

E oficial! Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca se redeschide anul acesta. Emil Boc: „Accesul se va face doar cu certificatul verde”

Ultimele Stiri
abonare newsletter