Timp Liber

„Explozie” de culoare și parfum, la Grădina Botanică din Cluj. Narcisele, magnoliile și lalele, în centrul atenției - FOTO

Primele narcise și lalele înflorite anul acesta la Grădina Botanică din Cluj creează un spectacol al simțurilor, cu culori care îți iau privirea și mirosuri îmbietoare.

„Explozie” de culoare și parfum, la Grădina Botanică din Cluj. FOTO: Grădina Botanică „Explozie” de culoare și parfum, la Grădina Botanică din Cluj. FOTO: Grădina Botanică

 

 


Clujenii se pot bucura de frumusețea naturii într-un cadru cu totul inedit, la începutul primăverii, la Grădina Botanică din Cluj. Narcisele și lalele au înflorit, oferind pentru vizitatori o paletă variată de culori, cărora se adaugă câteva specii botanice de o frumusețe deosebită. Spectacolul de culori care mai de care este completat de mireasma florilor de magnolie care a învăluit grădina botanică.

 


Specii remarcabile de lalele, la Grădina Botanică

Primăvara aduce o explozie de culoare și viață în Grădina Botanică din Cluj-Napoca, iar în acest an, speciile remarcabile de lalele sunt printre vedetele sezonului.

Tulipa biflora, o specie botanică de lalea. FOTO: Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai/ Facebook

O plimbare printre magnoliile albe este o experiență încântătoare și, în această perioadă, este cu atât mai specială, întrucât aceste arbori sunt acum în plină înflorire, emanând un parfum subtil și încântător. Imaginea acestor magnolii albe, cu petalele lor ample și delicate, este ca un tablou perfect al primăverii, oferind o oază de liniște și frumusețe pentru vizitatorii grădinii.


„Cu siguranță ați primit vestea că narcisele au înflorit, iar lalelele timpurii sunt și ele în floare, incluzând câteva specii botanice remarcabile. Vă așteptăm să începeți vizita cu o plimbare printre magnoliile albe, pregătite acum să vă încânte la apogeul înfloririi”, au transmis reprezentanții Grădinii Botanice din Cluj. 

Magnolia kobus. FOTO: Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai/ Facebook

Program prelungit, din 1 aprilie

Și pentru că primăvara aduce mai multă lumină naturală, dar și mai multă, și programul Grădinii Botanice se adaptează. Din 1 aprilie, vizitatorii vor putea să se bucure de un program prelungit, oferindu-le mai mult timp să exploreze minunățiile naturii. Programul extins le va permite pasionaților de botanică să se bucure de frumusețea grădinii și a serelor într-o atmosferă relaxată și plină de inspirație.


FOTO: Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai/ Facebook

Astfel, începând de mâine, Grădina Botanică din Cluj-Napoca va aștepta vizitatorii săi cu porțile deschise între orele 09:00 și 19:00, oferindu-le ocazia să se bucure de frumusețea naturii în toată splendoarea ei. Serele vor fi deschise între orele 09:00 și 18:00, iar ultimele bilete se pot achiziționa până la 17:15, lăsând timp suficient să se bucure de frumusețea plantelor tropicale și a altor specii exotice care își găsesc adăpostul în aceste spații protejate.

FOTO: Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai/ Facebook

„De mâine, 1 aprilie, vom trece la programul prelungit de primăvară.


Program Grădina Botanică: luni - duminică, între orele 09:00 și 19:00 (ultimele bilete se pot achiziționa până la ora 18:00). 

Program sere: între orele 09:00 și 18:00 (ultimele bilete se pot achiziționa până la 17:15, iar ultimii vizitatori intră în seră la ora 17:45)”, au mai arătat reprezentanții Grădinii Botanice.

Tulipa 'Neper'. FOTO: Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai/ Facebook
Narcissus 'Barrett Browning'. FOTO: Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai/ Facebook

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primăvara „și-a intrat în drepturi”. Câmp încântător de ghiocei, în centrul Clujului - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter