Timp Liber

Avertizare meteo de ploi, lapoviță și ninsori în toată țara, inclusiv la Cluj

Meteorologii au emis o avertizare de vânt puternic și precipitații mixte, precum ploi, lapoviță și ninsori, pentru toată țara, începând de miercuri după-masa.

Avertizare de vânt puternic și precipitații mixte în toată țara / Foto 1: monitorulcj.ro, Foto 2: ANM Avertizare de vânt puternic și precipitații mixte în toată țara / Foto 1: monitorulcj.ro, Foto 2: ANM

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că avertizarea meteo este valabilă în perioada 24 ianuarie, ora 16:00 - 26 ianuarie, ora 10:00. 

 


În toată țara, inclusiv județul Cluj, vântul va fi mult mai puternic și se vor semnala recipitații mixte (ploi, lapoviță, ninsori) și polei în zonele joase, iar la munte vor fi predominant ninsori.

„Începând din după-amiaza zilei de miercuri (24 ianuarie), aria precipitațiilor va fi în extindere treptată și temporar în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi precipitații mixte (ploi, lapoviță și ninsori) și mai ales în noaptea de miercuri spre joi (24/25 ianuarie) pe alocuri depuneri de polei.


În zona montană vor predomina ninsorile (izolat, cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 60...80 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (25 ianuarie), local și în Oltenia, Transilvania și Moldova, cu viteze în general de 45...55 km/h. Notă: intensificări ale vântului vor mai fi până la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării”, a transmis ANM, într-o avertizare meteo.

Pe lângă această avertizare meteo, ANM a mai emis și un cod galben de viscol pentru mai multe județe din România, în zonele montane, inclusiv în județul Cluj. Intervalul de valabilitate este: 24 ianuarie, ora 18 – 26 ianuarie, ora 10.


Sursă: Administrația Națională de Meteorologie

„La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 80...100 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă”, potrivit avertizării de cod galben.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un tren care circula spre Cluj a luat foc în mișcare! Călătorii au fost evacuați de urgență.

Ucrainean în stare de hipotermie, rătăcit în Munții Maramureșului, recuperat de salvamontiști

abonare newsletter