Timp Liber

România, pe locul doi în clasamentul european al fericirii în 2022

România, Polonia și Finlanda se plasează în topul țărilor europene cu cei mai fericiți cetățeni, potrivit clasamentului biroului european de statistică privind calitatea vieții.

Românii, printre cei mai fericiți europeni/Foto: pexels.com Românii, printre cei mai fericiți europeni/Foto: pexels.com

 

 


Potrivit noilor cifre ale agenției europene de statistică, Austria este cea mai fericită țară din cele 27 de state membre UE, potrivit The Independent, cu un punctaj general de 7,9 din 10 în ceea ce privește „indicatorii de calitate a vieții”, care se bazează pe sondaje efectuate în statele membre.

 


Românii, printre cei mai fericiți europeni 

Eurostat spune că anul trecut „cetățenii UE au avut în general tendința de a fi destul de mulțumiți de viața lor”.

România, Polonia și Finlanda s-au clasat pe locul secund al clasamentului, toate cele trei state având un scor de 7,7 din 10, în timp ce la celălalt capăt al scalei, Bulgaria a avut cel mai mic scor, fiind singura țară care a obținut mai puțin de șase (5,6) la general, potrivit indicelui de satisfacție în viață.


CITEȘTE ȘI: 
Finlanda a fost desemnată „cea mai fericită țară din lume”. România a urcat patru poziții, până pe locul 24

Italia, Spania și Franța, trei dintre cele mai mari economii din UE, se situează toate în jurul mediei de 7,1 pentru continent.

Cu toate acestea, Germania s-a dovedit a fi una dintre cele mai nefericite țări din sondaj, învingând doar Bulgaria (5,6), cu un scor de 6,5. 


Factori precum nivelul de educație, familia și stabilitatea financiară au influențat satisfacția generală a respondenților la sondaj, care urmărește „să surprindă tendințele în ceea ce privește bunăstarea subiectivă a cetățenilor europeni”.

Potrivit unui raport publicat în martie 2023, Finlanda a fost declarată ţara cu cea mai fericită populaţie din lume pentru al şaselea an consecutiv, conform clasamentului World Happiness Report (Raportul Mondial al Fericirii). România se afla pe poziția 24 între cele mai fericite țări din lume


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Finlanda a fost desemnată „cea mai fericită țară din lume”. România a urcat patru poziții, până pe locul 24

abonare newsletter