Timp Liber

Micii dansatori ai Clujului, rezultate remarcabile la nivel internațional. Campioni în cadrul Campionatului Mondial și al celui European de Dans - FOTO

Elevii unei școli de dans din Cluj-Napoca s-au remarcat la Campionatul Mondial și la cel European de Dans. Micii dansatori au obținut titluri de campion și vicecampion la competițiile internaționale.

Elevii unei școli de dans din Cluj-Napoca s-au remarcat la Campionatul Mondial și la cel European de Dans. FOTO: Step Up Dance Center Elevii unei școli de dans din Cluj-Napoca s-au remarcat la Campionatul Mondial și la cel European de Dans. FOTO: Step Up Dance Center


 

 


În perioada octombrie-noiembrie 2023, dansatorii Școlii de Dans „Step Up Dance Center” din Cluj-Napoca au strălucit pe scenele a două dintre cele mai prestigioase competiții de dans din lume: Campionatul Mondial de dans Word Dance Championship 2023 și Campionatul European de Dans „European Grand Prix”. 

 


Elevii unei școli de dans din Cluj-Napoca s-au remarcat la Campionatul Mondial și la cel European de Dans. FOTO: Step Up Dance Center

Elevii talentați ai școlii au participat la Campionatul Mondial de dans Word Dance Championship 2023, organizat în Republica Cehă, unde au obținut 12 titluri de campioni, 8 titluri de vicecampioni și 6 locuri III. La Campionatul European de Dans „European Grand Prix”, dansatorii au triumfat obținând nu mai puțin de 14 locuri I, 10 locuri II și 4 locuri III.

„Această competiție reprezintă un test de forță și abilitate pentru dansatori la nivel global, iar dansatorii școlii de dans «Step Up Dance Center» au demonstrat, încă o dată, că sunt la înălțimea așteptărilor. Performanțele lor s-au remarcat prin pasiune, precizie și grație, aducând onoare școlii și orașului Cluj-Napoca”, transmit reprezentanții școlii de dans. 


„Suntem extrem de recunoscători și mândri de performanțele extraordinare obținute de elevii noștri la aceste competiții de prestigiu. Este rezultatul muncii asidue, dedicării și talentului incontestabil al acestor tineri artiști. Nu putem trece cu vederea contribuția substanțială a instructorilor noștri de dans, balet și gimnastică, ale căror merite în ghidarea și susținerea dansatorilor sunt de neprețuit. Cu pasiunea și abilitățile lor, acești profesioniști au creat un mediu propice dezvoltării artistice, contribuind la formarea viitorilor campioni în lumea dansului. Vom continua să ne străduim să menținem acest standard ridicat pentru ca acești tineri să-și atingă întregul potențial artistic”, a declarat coordonatoarea școlii, Pop Orsolya.

Elevii clujeni, „ași” ai dansului

Dansatorii au participat cu succes în mai multe stiluri de dans: în domeniul baletului, au strălucit prin eleganța și tehnica lor impecabilă. În cadrul dansului contemporan, au adus o notă de originalitate și expresivitate, demonstrând creativitate și adaptabilitate. În dansul artistic, au impresionat prin îmbinarea reușită a elementelor teatrale și de dans, oferind un spectacol captivant. În acro dance, au demonstrat un control impresionant și o precizie remarcabilă în mișcările acrobatice. În stilul lyrical, au transmis emoție și sensibilitate, creând momente pline de profunzime, iar prin jazz au adus energie și ritm, completând cu succes portofoliul divers al școlii de dans. 


Elevii unei școli de dans din Cluj-Napoca s-au remarcat la Campionatul Mondial și la cel European de Dans. FOTO: Step Up Dance Center

Dansatorii care au obținut aceste rezultate remarcabile la cele două competiții internaționale sunt: Aldea-Atzberger Andrada, Bodea Alexandra, Bolboacă Beatrice, Dezso Anna, Imecs Orsolya, Igna Stefania, Koszta Diana, Kurucz Anita, Kusai Sofia, Maghear Horea, Maris Giulia, Moldovan Marie-Sophie, Palyi-Kiss Emma, Petrovan Antonia, Pop Kiara-Amyra, Rusu Ana-Marisa, Simon Tara și Tîrnavean Clara. 

„Acești tineri artiști sunt o adevărată mândrie pentru orașul Cluj-Napoca, reprezentând cu demnitate și excelență în lumea dansului. (…) Felicitări tuturor dansatorilor și instructorilor pentru aceste succese remarcabile! Cu siguranță, acești copii talentați au un viitor strălucit în acest domeniu, iar realizările lor remarcabile vor rămâne un punct de referință pentru generațiile viitoare de dansatori”, au mai arătat reprezentanții școlii de dans.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Elevii unei şcoli de dans din Cluj-Napoca, campioni mondiali. Au câștigat 30 de locuri întâi. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter