Timp Liber

Instalația de lumini „MI-E DOR DE TINE” s-a aprins la celebrul Muzeu al Ciocolatei din Köln. Germania este patria adoptivă pentru aproape 1 milion de români!

Instalația de lumini „MI-E DOR DE TINE” a fost expusă pentru prima dată în Germania, la Köln. Instalația este găzduită de celebrul Muzeu al Ciocolatei pe malul Rinului.

Instalația de lumini „MI-E DOR DE TINE” a fost expusă pentru prima dată în Germania, la Köln/ Foto: Lights On Romania - Facebook Instalația de lumini „MI-E DOR DE TINE” a fost expusă pentru prima dată în Germania, la Köln/ Foto: Lights On Romania - Facebook

 

 


 

Instalația de lumini creată la Cluj în 2018, „MI-E DOR DE TINE”, s-a aprins pe fațada Muzeului Ciocolatei din Köln. 


 

„După Londra în 2019, Chicago în 2021 și Washington D.C. în 2022, Köln este cel de-al patrulea oraș din afara României în care instalația de lumină este expusă”, a menționat și viceprimarul orașului Cologne, Ralf Heinen.


„Cologne este casa instalației «MI-E DOR DE TINE» pentru aproximativ 2 luni de zile. Instalația a fost expusă pe fațada muzeului care primește peste 600.000 de vizite anual.
O mică parte din România e acolo, în acea parte a Germaniei, în care am reușit să ducem un simbol care unește. De la cei care lucrează în abatoare până la doctori renumiți în economie, de la fondatori de companii în IT și până la șoferi care cunosc drumurile Europei ca pe propriile mâini, există un mic loc în Cologne pe care toți îl pot recunoaște ca o legătură directă cu acasă”, au transmis reprezentanții Lights ON România.

De fiecare dată când „MI-E DOR DE TINE” se aprinde undeva pe glob, acasă, în două orașe românești se aprins alte două instalații, reprezentând răspunsurile firești și logice, „ȘI MIE” și „TE AȘTEPT”. În 2023, „ȘI MIE” s-a aprins în luna octombrie pe Podul de fier din cartierul timișorean Iosefin în cadrul Lights On – The Night-Art Festival, în vreme ce „TE AȘTEPT” se va monta în luna noiembrie în Cluj-Napoca


„Peste 900.000 de români au ales să se stabilească în Germania”

„Peste 900.000 de români au ales să se stabilească în Germania din diverse motive. Mulți dintre ei însă păstrează legături extrem de active cu țara, cu oamenii pe care i-au lăsat în urmă. Lor și tuturor celor care se trezesc cu imaginile dimineților din țară în minte, le ducem și oferim instalația MI-E DOR DE TINE, ca un simbol al relațiilor pe care distanța nu le poate rupe. Ne bucurăm că Germania este cea de-a treia țară vizitată de instalația noastră, fiind expusă într-un spațiu public, situat central și de această dată”, a transmis Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler și creatorul instalației „MI-E DOR DE TINE”. 

Instalația de lumină „MI-E DOR DE TINE” a fost realizată în anul 2018 de Adrian Bălan și Caralux București pe baza conceptului propus de Andi Daiszler. Aceasta are o dimensiune de 10 metri lungime pe 1.5 înălțime, fiind realizată din neoane clasice. 


Maniera de realizare o face extrem de fragilă, dar și de personală, neonul clasic emițând o lumină, clară, puternică, fără distorsiuni specifice luminii LED. 

MI-E DOR DE TINE a fost expus pentru prima dată în 2018 la Cluj-Napoca, urmând ca ulterior expozițiile să aibă loc în afara granițelor țării, în orașe precum Londra, Chicago sau Washington D.C. În România instalația a mai fost expusă în Băile Herculane (2021) și București (2022). 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Night Gigs, evenimente într-un depozit sau în casa unui necunoscut. Cum a transformat Asociația Daisler orașul Timișoara într-o scenă vibrantă de artă.

Cum a reușit Asociația Daisler să readucă la viață o clădire în paragină din Timișoara. Un fost restaurant, transformat în hub cultural.

Ultimele Stiri
abonare newsletter