Timp Liber

Someș Delivery Florești va avea loc la finalul lunii iulie. A fost amânat din cauza furtunilor

Someș Delivery Florești care a fost inițial programat în 24 iunie s-a amânat din cauza furtunilor. Organizatorii au transmis că acesta va avea loc la finalul lunii iulie.

Someș Delivery Florești va avea loc la finalul lunii iulie/ Foto: Someș Delivery - Facebook Someș Delivery Florești va avea loc la finalul lunii iulie/ Foto: Someș Delivery - Facebook


 

 


Campania Someșul Culoar Verde – Albastru va continue cu a doua oprire a caravanei Someș Delivery la Florești, la finalul lunii iulie, 29 iulie, în zona Deltei și Lacului Florești.

 


„Ne bucurăm să vă anunțăm că am reprogramat Someș Delivery 2023 | Florești în data de 29 iulie!

Vă invităm, așadar, să descoperiți Someșul în amonte, în zona Deltei Florești, unde vă așteaptă o zi plină cu activități explorative. 


Sunt câteva modificări în program față de pe data inițială din 24 iunie. O consecință a faptului că vremea ține prea mult cu noi de data aceasta și pentru a evita disconfortul termic am decis să avem o ediție explorativă, în care vă puteți relaxa în natură și explora frumusețea naturală a Someșului.”, au transmis organizatorii.

Programul zilei de sâmbătă, 29 iulie

- Tur velo de-a lungul Someșului Mic din Cluj-Napoca la Lacul Florești (12:00-14:30)


Tur

  • Plecare: din Piața Unirii, ora 12:00 
  • Retur: ora 19:30 cu revenire în Piața Unirii
  • Lungime: 20 km 
  • Diferența de nivel: max 250 metri
  • Durata: 2,5h
  • Dificultate: traseu ușor spre mediu

Retur


  • Start: zona Someș Delivery Florești, ora 19:30 
  • Lungime: 15 km 
  • Diferența de nivel: max 100 metri
  • Durata: 1,5h
  • Dificultate: traseu ușor spre mediu

„P-ța Unirii – bd. R. Ferdinand – str. G. Barițiu – podul Elisabeta – str. Mamaia –  bd. 1 Dec. 1918 – str. Paul Ioan – str. Donath – Poligon Florești. De aici în caz de risc de noroaie sau pentru cei care nu doresc să pedaleze mult offroad traversăm pe barajul lacului  Florești și pedalăm pe digul de pe malul drept până la locația ”Someș Delivery 2023 Florești edition” , iar dacă sunt condiții favorabile, de la Poligon pedalăm pe drumul de pământ de pe malul stâng al lacului până la coada lui, coborâm și ocolim delta și traversăm Someșul la barajul de la CHE Florești și pedalăm pe malul drept al canalului Someșului, trecem prin vad pârâul Feneș și ajungem pe malul drept al lacului, la locul de desfășurare a SD23 Florești, în jurul orei 14:30 cel mult 14:45. Returul spre Cluj-Napoca va debuta de acolo la ora 19:30 și va coborî aval de barajul Florești, peste o punte pietonală și apoi pe străduțele cartierelor floreștene apropiate de Someș, până la str. Lacului, apoi pe alte străzi ajungem la DN1, pe care îl părăsim în zona Vivo și prin spatele acestuia intrăm în Cluj-Napoca la Nodul N și pe malul drept al Someșului, apoi pedalăm înapoi până spre Piața Unirii, cu sosire cel târziu la 21:00”, au transmis organizatorii.

- Picnic și Dezbatere: Dreptul la Scăldat (parte a Atelierului de Mediu Clujul Sustenabil) - 15:00 - 16:30
- Plimbări cu caiace pe lac - 15:00 - 20:00
- Tur ghidat cu specialiști ai mediului natural Lacul Florești & dezbatere Consiliul Apei - 17:00 - 19:30

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Someș Delivery Florești SE AMÂNĂ din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Județul Cluj, sub cod galben de ploi

Weekend cu caiace, dezbateri, ateliere și tururi ghidate, la Someș Delivery Florești

Ultimele Stiri
abonare newsletter