Timp Liber

La fiecare 10 secunde, românii comandă o shaorma! Cluj-Napoca e printre orașele în care se mănâncă cel mai mult

Românii sunt mari iubitori de shaorma. Datele unei aplicații de livrare arată că Cluj-Napoca se numără printre orașele în care se comandă cel mai mult acest tip de mâncare.

Shaorma / Foto: depositphotos.com Shaorma / Foto: depositphotos.com

 

 


Românii au comandat anul trecut, în medie, o shaorma la 10 secunde. Au fost livrate peste 3,31 de milioane de porţii în 2022, cu 60% mai mai mult faţă de anul precedent, arată datele unei aplicaţii de livrare, scrie agerpres.ro.

 


Acest preparat este pe locul doi în topul preferinţelor românilor, utilizatori ai aplicaţiei de livrare, precedat doar de burgeri.

Românii au ales în special acest preparat pentru masa de seară, astfel încât o treime dintre comenzile de anul trecut au fost plasate în intervalul orar 18:00 - 20:00, în special joia şi vinerea. În plus, consumatorii preferă să savureze acest preparat cu specific oriental şi noaptea târziu, mai mult de 10% dintre comenzile de shaorma fiind plasate în intervalul 23:00 - 02:00. În topul preferinţelor românilor rămâne shaorma mare de pui, urmată de varianta cu vită şi curcan.


România ocupă primul loc la nivel global când vine vorba de consumul de shaorma din reţeaua aplicaţiei de livrare de 25 de ţări, iar la nivel local, Bucureşti, Braşov, Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi sunt oraşele în care s-a înregistrat mai mult de jumătate din consumul total de shaorma în România anul trecut.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca se află în topul orașelor la comenzi online. Burgerii, pizza și șaorma, între preferințe

Fotografii de coșmar. Cele mai iubite shaormerii din Cluj-Napoca, călcate de Protecția Consumatorilor. Unele au fost închise!

Iubirea pentru shaorma, de neegalat în 2022! Un clujean și-a comandat-o de 746 de ori de pe o singură aplicaţie: „E enorm”

Etichete: comanda livrare shaorma
abonare newsletter