Timp Liber

Temperaturile vor crește, dar nu scăpăm de ploi. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

La începutul săptămânii, vremea va fi rece pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, apoi se va încălzi treptat, însă ploile vor fi destul de frecvente în următoarele două săptămâni.

Vreme instabilă/ Foto: pixabay.com Vreme instabilă/ Foto: pixabay.com

 

 


Vremea va fi oscilantă pe parcursul următoarelor două săptămâni, perioadele cu valori termice mai scăzute vor alterna cu zile în care temperaturile vor fi în creştere iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va rămâne ridicată în cea mai mare parte a perioadei, se arată în prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul 12 - 25 iunie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Vremea în Transilvania în următoarele două săptămâni

În Transilvania, temperaturile maxime se vor situa sub normele caracteristice perioadei în primele două zile de prognoză, cu medii de 20 - 22 de grade, apoi vor creşte la valori de 26 de grade în 15 iunie, iar până la finalul intervalului vor varia uşor în jurul a 27 de grade. Regimul termic nocturn se va situa între 12 şi 14 grade, valori mediate regional, cu cele mai scăzute până în data de 15 iunie. Vor fi averse cu o probabilitate mai mare după-amiaza şi seara şi mai extinse în 12, 13, 14 iunie şi, din nou, între 17 şi 20 iunie.


Vremea la munte în următoarele două săptămâni

La munte, intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic scăzut, dar se va încălzi treptat din 15 iunie, astfel încât temperaturile maxime vor creşte de la medii de 12 grade spre 18 grade. 

Minimele nocturne vor avea un parcurs asemănător, de la 6 - 8 grade mediat regional în 12, 13, 14 iunie, spre 10 grade până la finalul intervalului. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată pe tot parcursul perioadei, însă acestea se vor semnala mai ales după-amiaza şi seara.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Haz de necaz! Turdenii au ieșit la „pescuit” pe străzile inundate în urma ploilor de duminică. FOTO

COD ROȘU și PORTOCALIU de vreme rea în România, inclusiv la Cluj. Grindină și ploi torențiale!

abonare newsletter