Actualitate

COD ROȘU și PORTOCALIU de vreme rea în România, inclusiv la Cluj. Grindină și ploi torențiale!

Meteorologii au emis avertizări meteorologice cod roșu, potrocaliu și galben pentru județele din jumătatea vestică a țării, inclusiv Cluj. Sunt anunțate ploi torențiale, dar și căderi de grindină.

COD ROȘU și PORTOCALIU de vreme rea în România, inclusiv la Cluj. FOTO: monitorulcj.ro COD ROȘU și PORTOCALIU de vreme rea în România, inclusiv la Cluj. FOTO: monitorulcj.ro

 

 


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, mai multe avertizări meteorologice cod roșu, portocaliu saugalben, pentru județele din jumătatea vestică a țării. Județul Cluj este vizat de o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale și ghrindină. 

 


Astfel, în perioada 12 iunie, ora 10:00 - 13 iunie, ora 10:00, este în vigoare un Cod portocaliu de averse torenţiale şi grindină în judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraş-Severin, Hunedoara, Sibiu şi Alba, precum şi în zona de munte a judeţelor Timiş, Cluj, Arad, Bihor, Argeş, Dâmboviţa, Braşov şi Prahova. În aceste zone vor fi averse torenţiale şi, izolat, căderi de grindină. Local, cantităţile de apă vor fi de 30 - 40 l/mp, pe arii restrânse peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Vreme rea în jumătatea de vest a țării. Sursa: ANM

Cod roşu de averse şi furtuni în cinci judeţe

De asemenea, a fost emis un Cod roşu de ploi torenţiale şi furtuni, valabil până marţi dimineaţa în zone din cinci judeţe, precum şi un Cod galben în zone din 11 judeţe.


Potrivit meteorologilor, în intervalul 12 iunie, ora 20:00 - 13 iunie, ora 8:00, va fi Cod roşu de furtuni în judeţele Mehedinţi şi Gorj, şi în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Vâlcea şi Hunedoara, unde vor fi averse torenţiale. Cantităţile de apă vor depăşi în intervale scurte de timp sau prin acumulare 70 - 80 l/mp

Totodată, de luni dimineaţa până marţi, la ora 12:00, va fi Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în Banat, Crişana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei şi în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.


ANM precizează că, în restul teritoriului, după-amiaza şi seara, manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi pe arii restrânse.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atenționare RO-ALERT de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii, în patru localități din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter