Timp Liber

Concerte de fanfară în Parcul Central, timp de trei luni, în fiecare duminică

Concertele de fanfară din foișorul din Parcul Central vor avea loc din luna iulie și până în septembrie, în fiecare duminică. Accesul publicului este gratuit.

Publicul clujean la concertele de fanfară din Parcul Central, Foto Facebook Municipiul Cluj-Napoca Publicul clujean la concertele de fanfară din Parcul Central, Foto Facebook Municipiul Cluj-Napoca

 

Primăria Cluj-Napoca anunță că, începând din luna iulie, evenimentul „Concerte de Fanfară în Parcul Central” va avea loc în mod regulat.


CITEȘTE ȘI: Concert de fanfară în Parcul Central, în fiecare duminică

Primăria Cluj-Napoca va aloca suma de 45.000 de lei din bugetul local (mai mare față de banii alocați anul trecut) pentru organizarea evenimentului „Concerte de Fanfară în Parcul Central”.

„Cluj-Napoca e cunoscut în țară și străinătate ca un important centru academic, universitar, economic, cultural, științific și sportiv în plină dezvoltare și un exemplu de conviețuire și dinamică urbană. Prin urmare, încercăm organizarea unor manifestări cultural-artistice care să promoveze muzica de fanfară în foișorul din Parcul Central în lunile iulie, august și septembrie. 


Municipiul nostru a devenit unul din cele mai importante orașe din Europa în ceea ce privește evenimentele cultural-artistice și nu numai. Prin evenimentele și festivalurile de talie europeană și internațională precum TIFF, Untold, Electric Castle, Jazz in the Park, Sports Festival, Opera Aperta, Zilele Culturale Maghiare, municipiul nostru a ridicat standardele acestui gen de activități. Noi, ca municipalitate, încercăm de fiecare dată să fim la fel de riguroși în realizarea evenimentelor organizate pentru a oferi o experiență de neuitat tuturor participanților (...) Fanfara fiind o formație alcătuită în majoritate din diverse instrumente de suflat și de percuție, va avea un repertoriu variat care cuprinde compoziții clasice, jazz, polka, valsuri sau folclor. Muzica cântată de fanfară continuă să fie unul dintre cele mai vechi genuri muzicale din lume”, a transmis municipalitatea.

Evenimentul „Concerte de Fanfară în Parcul Central” se va desfășura în zilele de duminică din lunile iulie, august și septembrie. 


Potrivit municipalității, bugetul pentru concertele de fanfară va fi împărțit astfel: 35.000 cheltuieli legate de prestațiile artiștilor; 10.000 lei cheltuieli legate de partea tehnică și sonorizare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ce poți face azi în Cluj? Retro paradă, concert de fanfară militară sau tur ghidat cu bicicleta

Concertele de fanfară de duminică din Parcul Central, anulate din cauza ploii

Concertele de fanfară se întorc în Parcul Central

Ultimele Stiri
abonare newsletter