Timp Liber

Ce poți face azi în Cluj? Retro paradă, concert de fanfară militară sau tur ghidat cu bicicleta

Sfârșitul de săptămână aduce evenimente inedite la Cluj-Napoca. Vezi ce poți face sâmbătă în oraș.

Ce poți face azi la Cluj? FOTO: Facebook/ Emil Boc Ce poți face azi la Cluj? FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


O serie de evenimente atrăgătoare și inedite vor avea loc astăzi, la Cluj-Napoca. Monitorulcj.ro vă prezintă câteva dintre evenimentele la care puteți lua parte astăzi, în oraș.

 


  • Între orele 10 și 12:30, în Piața Unirii din Cluj-Napoca are loc Retro Parada Primăverii. Evenimentul s-a desfășurat în primii ani de existență ai Retromobil Club România doar în București, însă din 2012, evenimentul s-a extins a nivelul întregii țări, anul acesta urmând a se înregistra un nou număr record de locații: 38. În trei orase (Dr. Tr. Severin / Tulcea / Mioveni) organizarea evenimentului constituie o premieră. Evenimentul are loc la Cluj-Napoca sâmbătă dimineață, între 10 și 12.30.
Paradă autoturisme retro, în Piața Unirii. FOTO: Facebook/ Retromobil 
 
  • De la ora 12, Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) organizează un eveniment biciclistic - o tură ghidată pe la Apahida, Câmpenești, Feiurdeni și Pădureni. Traseul are o lungime de 50 km, cu 450 m urcare, pe drumuri asfaltate și pietruite. Tura este deschisa oricărei persoane interesate, în vârstă de cel puțin 14 ani (dat fiind că se desfășoară pe drumuri publice) care are bicicletă în bună stare tehnică și echipată conform legislației rutiere. Participanții trebuie să aiba apă, mâncare, pelerină, haine pentru vreme mai rece sau cu vânt și cele necesare în general unei excursii pe bicicleta de o zi, inclusiv o minimă trusă medicală și tehnică ce include petece, pompș și cameră de rezervă iar cei sub 16 ani vor trebui să poarte cască. Tura este gratuită. 
Tură ghidată pe la Apahida, Câmpenești, Feiurdeni și Pădureni. FOTO: Facebook/ Clubul de Cicloturism Napoca
  • La Muzeul Etnografic al Transilvaniei are loc o expoziție de pictură intitulată „Foc de soare”. Expoziția va fi prezentă pe simezele noii galerii Cellarium din incinta Muzeului Etnografic al Transilvaniei de pe str. Memorandumului 21, Cluj-Napoca.
  • La ora 17, în Parcul Central „Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca va avea loc defilarea și concertul aniversar pregătit de Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, dirijor locotenent Daniel Munteanu. Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor dedicate aniversării „Zilei Forțelor Terestre Române”.
Concert aniversar organizat de Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. FOTO: Facebook/ Divizia 4 Infanterie "Gemina"
  • American Independent Film Festival continuă astăzi, la Cluj, cu proiecții de film ce vor avea loc la cinematografele Arta și Victoria. Ca în fiecare an, AIFF aduce publicului o selecție a celor mai bune filme independente americane. Sâmbătă, 22 aprilie, vor avea loc proiecțiile: la Cinema Arta: 17.30 - PATERSON (dramă, SUA, 1h58’) în competiție la Festivalul de la Cannes 2016; 20.00 - GOOD TIME (comedie, drama,SUA, 1h41') în competiție la Festivalul de la Cannes 2017; la Cinema Victoria: 17.30 - FLORIDA PROJECT (dramă, SUA, 1h55’) Festivalul de la Cannes în Quinzaine des Réalisateur și ales de American Film Institute între primele zece filme ale anului; 20.00 - WOMEN TALKING (dramă, SUA, 1h44’) premiera SUA 23 decembrie 2022, Premiul OSCAR pentru scenariu adaptat 2023, nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film, 2 nominalizari la Globul de Aur.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șase castele din apropierea Clujului care merită vizitate. Sunt perfecte pentru o excursie de weekend

Ultimele Stiri
abonare newsletter