Timp Liber

Cum va fi vremea la final de mai? Prognoza pentru minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

Prognoza meteo pentru următoarea lună. Cum va fi vremea în ultimele săptămâni din mai și în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii? De săptămâna viitoare cresc temperaturile.

Prognoza meteo pentru o lună / Foto: Emil Boc - Facebook Prognoza meteo pentru o lună / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru patru săptămâni, intervalul 15.05.2023 - 12.06.2023.

 


Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru săptămâna 15 - 22 mai, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi mari în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 22 - 29 mai, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sudvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.


În ultimele zile din mai și primele din iunie, perioada 29 mai - 05 iunie temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi peste nivel în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, sud-estice și la munte.

Iar în perioada 05 - 12 iunie mediile valorilor termice (temperatura aerului) se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în zonele montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.


Vremea în Cluj, în săptămâna 15 - 21 mai

Sursă: AccuWeather
  • Luni, 15 mai: prognoza meteo anunță perioade de ploaie. Șansele de precipitații sunt de 91%, temperatura maximă de 19 grade Celsius, iar cea minimă de 12 grade Celsius.
  • Marți, 16 mai: vor fi câteva averse de ploaie și furtuni (șanse de precipitații de 88%). Temperatura maximă va fi de 23 de grade Celsius, iar cea minimă de 13 grade Celsius.
  • Miercuri, 17 mai: câteva averse de ploaie și furtuni (șanse de precipitații tot de 88%). Temperatura maximă va fi de 21 de grade Celsius, iar cea minimă de 12 grade Celsius.
  • Joi, 18 mai: se anunță ploaie scurtă (șansele de precipitații - 75%). 20 de grade Celsius este temperatura maximă, iar cea minimă va fi de 11 grade Celsius.
  • Vineri, 19 mai: cerul va fi predominant noros, iar șansele de precipitații scad la 42%. Temperatură maximă de 23 de grade Celsius, temperatură minimă de 11 grade Celsius.
  • Sâmbătă, 20 mai: vor fi nori și soare. Șansele de precipitații scad în continuare la 25%, temperatura maximă crește la 24 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 11 grade Celsius.
  • Duminică, 21 mai: ultima zi din săptămână aduce un cer parțial însorit și 25% șanse de precipitații. Temperatura maximă va fi de 25 de grade Celsius, iar cea minimă de 12 grade Celius. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Palat creat de natură! Aproape de Cluj e o peșteră cu săli impunătoare, traversată de un râu subteran spectaculos. VIDEO

TOP cinci locuri de vizitat în apropiere de Cluj-Napoca în weekend

Ultimele Stiri
abonare newsletter