Timp Liber

Clujul turistic: tur al bisericilor și catedralelor din oraș: „Avem o bogăție extraordinară pe care nu o valorificăm suficient”

Primarul Clujului Emil Boc vrea să realizeze un tur al bisericilor și catedralelor din municipiu, în cadrul proiectului de dezvoltare a „Clujului turistic”.

Biserica Calvaria din Cluj / Foto: arhivă monitorulcj.ro Biserica Calvaria din Cluj / Foto: arhivă monitorulcj.ro

 

 


Primarul Clujului Emil Boc a declarat că iluminatul arhitectural la Biserica Calvaria va fi finalizat în luna octombrie, în cadrul conferinței de presă de miercuri, 10 mai.

 


Cu această ocazie, edilul a anunțat că vrea să realizeze un tur al bisericilor și catedralelor din Cluj-Napoca:

„În octombrie, finalizare a celei mai vechi biserici din Cluj-Napoca. Un adevărat monument arhitectural, dar și cu o valență și importanță religioasă pe care prea puțini o cunosc. Am discutat cu Oláh Emese, viceprimar, ca în cadrul proiectul de dezvoltare a Clujului turistic să includem și un tur al bisericilor și catedralelor din Cluj. Avem o bogăție extraordinară pe care nu ne-o valorificăm suficient.


Este singurul loc din UE unde întâlnești turnurile gotice cu cupolele bizantine, cum se exprima Aurel Pop, dar și sediul a cinci religii creștine la rang de arhiepiscop sau mitropolit, ceea ce reprezintă un element unic în Europa: locul unde Estul întâlnește Vestul sau Vestul întâlnește Estul. Este o bogăție religioasă și reprezintă valoarea ecumenică a acestui oraș. De aceea investim inclusiv în acest iluminat arhitectural de la Biserica Calvaria, care trebuie readusă în circuitul religios al orașului pentru a-i sublinia importanța”, a susținut Emil Boc.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Biserica Calvaria din Mănăștur, o poveste veche de aproape 1000 de ani. FOTO

Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca ar putea fi restaurată și introdusă în circuitul turistic cu fonduri europene. Investiția se ridică la 9 milioane de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter