Timp Liber

Au început Zilele Studenților Maghiari! Culoare și veselie pe străzile din Cluj-Napoca. FOTO

A 28-a ediție a Zilelor Studenților Maghiari a început în Cluj-Napoca pe 3 mai. Tinerii vor avea parte de cinci zile pline de distracție și competiții.

Zilele Studenților Maghiari au început / Foto: KMDSZ Diáknapok Zilele Studenților Maghiari au început / Foto: KMDSZ Diáknapok

 


În fiecare an, în luna mai, Uniunea Studențească Maghiară din Cluj organizează Zilele Studenților Maghiari, în cadrul cărora tinerii din Cluj-Napoca pot concura între ei în echipe, participând la diverse programe sportive și culturale.


Tineri participanți la Zilele Studenților Maghiari / Foto: Paul Gheorgheci

Grupați în 63 de echipe, studenții se vor duela în zilele ce urmează în nenumărate întreceri captivante, de la concursuri sportive și de karaoke, până la întreceri de cultură generală, maraton de dans și concurs de gulaș la ceaun.

Aceasta este a 28-a ediție a Zilelor Studenților Maghiari și se desfășoară în perioada 3-7 mai 2023. Pe lângă concursuri, studenții vor avea parte și de petreceri. În fiecare an aceștia sărbătoresc la marginea Pădurii Hoia-Baciu, unde amplasează un cort.


Zilele Studenților Maghiari, la Cluj-Napoca / Foto: Info Trafic Cluj-Napoca

Prin eveniment, Asociația Studenților Maghiari din Cluj-Napoca - KMDSZ își propune să aducă culoare activităților de tineret ale studenților maghiari din Cluj și compensează lipsa de programe axate pe socializare și dezvoltare comunitară pentru studenți.

Evenimentul atrage mulți studenți din medii etno-culturale diferite. Majoritatea participanților aparțin minorității maghiare, dar în fiecare la eveniment sunt tot mai mulți studenți străini și din programe precum Erasmus.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zilele Culturale Maghiare revin pe Kogălniceanu, stradă aflată în plin proces de renovare

13,4% din populația Clujului este de etnie maghiară. România are peste 1 milion de locuitori maghiari

Ultimele Stiri
abonare newsletter