Timp Liber

Turnul Pompierilor primește zilnic 400 de vizitatori, de la deschidere! Spațiul poate să fie închiriat

Turnul Pompierilor, denumit acum „Turnul celor 3 vârste”, a fost redat clujenilor într-o formă consolidată și modernă luni seara. De la deschidere, în fiecare zi a primit circa 400 de vizitatori.

Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca / Foto: Emil Boc - Facebook Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat că Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca a fost un proiect „de mare succes”, în special fiindcă este vizitat zilnic de sute de persoane:

 


„400 de vizitatori am avut în ziua următoare de la deschiderea Turnului Pompierilor, și zilele următoare. 400 de vizitatori pe zi. E de mare succes, mare impact. Ne bucurăm că clujenii apreciază acest efort pe care l-am făcut”, a declarat Emil Boc în cadrul unei emisiuni radio.

Scările din Turnul Pompierilor / Foto: Emil Boc - Facebook

Întrebat dacă Turnul Pompierilor poate să fie închiriat, edilul a răspuns afirmativ. Spațiul poate fi rezervat pentru evenimente mici:


„Sigur că da. Este o platformă pe care să vă înscrieți, cereți dreptul respectiv, vi se comunică dacă este închiriat sau nu, dar este pentru evenimente de nuanță mai mică pentru că spațiile nu sunt pentru conferințe de anvengură sau expoziții mari. E pentru expoziții de artă plastică, pictură, pentru mici întâlniri... se pot organiza asemenea lucruri. De asemenea, avem dimensiunea turistică de a vedea «Turnul celor trei vârste», pentru că despre asta e vorba, de a vedea perioada medievală a Clujului când făcea parte din șirul de fortărețe ale orașului (e unul dintre 21 de turnuri de pază ale orașului). După apariției cetății de pe Cetățuie, turnul s-a pierdut ca importanță și s-a transformat într-un turn de observare a incendiilor din Cluj. S-a mai înălțat cu două nivele și acesta era rolul lui, pe la 1880. După care turnul a fost regândit ca să fie unul cu dimensiune turistică în care să poți avea o imagine unică asupra Clujului. (...) În turn puteți vedea evoluții ale orașului, iar panorama e superbă”, a mai spus Emil Boc.

Pentru a închiria Turnul Pompierilor puteți depune o cerere online pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, aici.


Biserica Sf. Mihail din Centrul Clujului, văzută din Turnul Pompierilor / Foto: Emil Boc - Facebook

Intrarea este gratuită în Turnul Pompierilor, iar orarul este:

  • În perioada sezonului cald: L-D: 10:00 - 18:00
  • În perioada sezonului rece: L-D: 09:00 - 17:00
Priveliște din Turnul Pompierilor / Foto: Emil Boc - Facebook

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Garsonierele din Cluj-Napoca. Dacă vrei să faci duș trebuie să sari peste mașina de spălat

Soluții pentru dezvoltarea Clujului. USR propune transparentizarea și profesionalizarea proiectelor de infrastructură majoră: „Să discutăm deschis despre aceste teme”

abonare newsletter