Timp Liber

Ce au în comun David Popovici, zacusca și „Capra cu trei iezi”? Ce au căutat românii pe Google în 2022?

Ce au în comun David Popovici, zacusca și „Capra cu trei iezi”? Toate fac parte din topurile celor mai populare căutări ale românilor pe Google în 2022!

Căutare Google pe laptop și mobil. Sursă foto depositphotos.com Căutare Google pe laptop și mobil. Sursă foto depositphotos.com

 

Google România a întocmit un top al celor mai populare căutări în motorul de căutare pentru anul 2022. În timp ce în top găsim o serie de termeni la care se aștepta oricine, precum ”Ucraina”, există și interogări ieșite din comun. 


Potrivit topului Google, războiul din Ucraina a fost cel mai căutat subiect în anul care se încheie. „Ucraina” este termenul cel mai căutat în 2022.

Pe poziția a doua în topul celor mai populare căutări a fost „recensământul”, un subiect care îi privește pe toți românii și mai ales că anul acesta, pentru prima dată în România, recensământul s-a făcut și online.


Top 3 este completat de „Regină Elisabeta”. Monarhul Regatului Unit al Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a murit pe 8 septembrie. Cel mai longeviv monarh din istorie avea 96 de ani când a plecat dintre noi.

Topul întrebărilor puse de români pe Google în 2022

Un număr foarte mare de utilizatori ai Google preferă să pună întrebări pentru a afla informațiile de care au nevoie. Google România a realizat și în 2022 un top „ce este?”, al celor mai populare întrebări puse de români.


Cele mai multe întrebări s-au referit la Roxadustat, substanța cu care a fost depistată pozitivă Simona Halep în urma turneului de la US Open 2022. Cea mai mare jucătoare de tenis din România este suspendată în continuare și așteaptă să își dovedească nevinovăția în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

Pe poziția a doua în topul întrebărilor este „Ce este legea marțială”. După izbucnirea războiului din Ucraina, Volodimir Zelensky a instituit legea marțială în Ucraina. Această informație, în contextul în care bărbații ucraineni nu puteau pleca din țară, i-a făcut pe români să caute mai multe date despre” ce este legea marțială”.


A treia cea mai populară întrebare pe Google a fost „Ce este SWIFT”. Aceasta este legată tot de războiul din Ucraina. Printre sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Rusiei s-a aflat și excluderea băncilor rusești din rețeaua SWIFT. Mulți români au vrut să afle ce este acest serviciu și de ce este atât de importantă o astfel de sancțiune.

Cele mai căutate seriale și filme pe Google în 2022 

Când vine vorba de filme și seriale, anul acesta românii au fost interesați și de producțiile românești, pe lângă cele internaționale. 


Astfel, cel mai căutat film în 2022 a fost „Teambuilding”, producție românească, iar pe poziția a treia a fost „Capra cu trei iezi”, primul horror românesc.

Top 5 oameni căutați pe Google în 2022

1. Florin Salam
2. Vladimir Putin
3. David Popovici
4. Novak Djokovic
5. George Buhnici

Cum se realizează clasamentul „Căutările anului 2022”

Google România explică metodologia după care a fost realizată lista „Căutările anului 2022”.

Listele cuprind căutările „trending”, căutări care au înregistrat cea mai mare creștere în perioada 1 ianuarie 2022 - 1 decembrie 2022, comparativ cu aceeași perioadă din 2021.

Acestea sunt diferite de listele cu cele mai căutate expresii/cuvinte pe Google, care tind să se schimbe foarte puțin de la an la an. Analiza căutărilor trending permite identificarea intereselor specifice ale anului 2022.

CITEȘTE ȘI:

„Prețuri energie” și „cum să devin programator”, în topul căutărilor românilor pe Google, în plină criză

Cafenea socială, deschisă de un an în Cluj, premiată de Google! 3 din 5 angajați sunt persoane cu dizabilități

Google, amendat cu 390 mil. de dolari în Rusia pentru că nu elimină conținutul pe care Moscova îl consideră ilegal

abonare newsletter