Timp Liber

Prețul mediu al biletelor de avion s-a majorat cu 15%, în perioada vacanței. Cât a costat un bilet dus-întors?

Preţul mediu al unui bilet de avion dus-întors în perioada vacanţei a fost în creștere cu 15% față de vacanța de anul trecut.

Prețul mediu al biletelor de avion s-a majorat cu 15%, în perioada vacanței / Foto: pixabay.com Prețul mediu al biletelor de avion s-a majorat cu 15%, în perioada vacanței / Foto: pixabay.com

 

 


Mai exact, prețul mediu a fost de 212 de euro, reiese dintr-o analiză de piaţă întocmită de agenţia de turism online.

 


„În perioada vacanţelor din acest an, un număr mare de români au reînceput să călătorească, compensând astfel pentru perioada din timpul pandemiei. Cei mai mulţi dintre turiştii români au mers în vacanţă în cuplu, petrecând în medie opt zile în afara ţării. În perioada vacanţei, preţul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 212 de euro, în creştere cu 15% faţă de vacanţa de anul trecut. Perioada dintre cumpărarea biletelor de avion şi data călătoriei a fost de aproximativ 39 de zile faţă de 29 de zile anul trecut”, arată cercetarea.

În vacanţa din acest an, românii au decis să recupereze când vine vorba de călătorii, căutând şi rezervând în mod activ excursii în ţările mediteraneene.


Potrivit unui sondaj realizat de compania de cercetare GfK la comanda eSky.ro, nu mai puţin de 94% dintre români au declarat că au planuri de vacanţă pentru acest an, iar dintre aceştia 86% au în plan o vacanţă în străinătate. Interesul crescut pentru călătorii se reflectă şi în numărul de rezervări pe eSky.ro - în perioada iunie-august a acestui an acesta a crescut cu 23% faţă de vacanţele de anul trecut.

Italia, cea mai populară destinație

Reprezentanţii companiei subliniază că Italia s-a clasat în mod tradiţional pe primul loc în clasamentul eSky.ro al celor mai populare destinaţii în iunie-august 2022. Românii au ales cel mai des Roma, Milano, Veneţia, Napoli şi Bologna. Următoarea în clasament a fost Spania cu oraşele Barcelona, Madrid şi Valencia. Grecia a ocupat locul 3 în clasamentul celor mai populare destinaţii, cele mai căutate oraşe fiind Atena, Corfu şi Salonic. Următoarele în clasament au fost Turcia, Cipru şi Portugalia.


Sezonul de vacanţă din acest an a înregistrat o creştere clară a tarifelor companiilor aeriene în comparaţie cu 2021 şi 2020.

Potrivit eSky.ro, în perioada iunie-august a acestui an, preţul mediu al unui bilet de avion dus a crescut cu aproximativ 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 142 de euro, în timp ce biletele dus-întors s-au scumpit într-o măsură mai mică, 15%, având o medie de 212 de euro.

CITEȘTE ȘI:

Zboruri Cluj-Budapesta și Cluj-Debrecen, operate de compania aeriană maghiară Aeroexpress Regional

Wizz Air anunță reluarea zborurilor din Cluj-Napoca către Abu Dhabi

Ultimele Stiri
abonare newsletter