Timp Liber

Locul unde copilăria are farmecul de altădată. În Vultureni la „Festivalul Silvoiței”. GALERIE FOTO

„Festivalul Silvoiței” a ajuns la cea de-a IV-a ediție. Între 17 și 18 septembrie, de la 10.00 la 18.00, se va desfășura la Vultureni, a IV-a ediție a „Festivalului Silvoiței”.

„Festivalul Silvoiței” a ajuns la cea de-a IV-a ediție. Sursă foto Facebook/VultureniDeCluj „Festivalul Silvoiței” a ajuns la cea de-a IV-a ediție. Sursă foto Facebook/VultureniDeCluj

 

Anul acesta, la ediția a IV-a, „Festivalul Silvoiței” aduce două zile de neuitat în armonie cu natura pentru întreaga familie. Un timp în care cei prezenți pot experimenta bucuria și aventura vieții de la sat împreună cu cei dragi. 


Comuna Vultureni se află la 25 de km de Cluj-Napoca, iar comunitatea de artiști și producători din zonă a inițiat în 2018 prima ediție a „Festivalului Silvoiței". Încă de la început, participanții s-au bucurat de mâncarea gătită pe foc de lemne și diverse activități potrivite pentru toate vârstele.

Programul zilnic este de la 10.00 la 18.00 între 17 și 18 septembrie.


Activități pentru toate vârstele

Participanții sunt așteptați și anul acesta cu silvoiță proaspătă, preparată la ceaun, la fața loculuii, cu mâncare tradițională, zeci de activități în aer liber pentru copii și piață cu produse locale numai bune de dus acasă pentru savurat acum sau la iarnă.

În timp ce silvoița fierbe domol, participanții se vor putea bucura de:


  • ridicare cu balonul cu aer cald
  • concursuri, activități & jocuri pentru copii: alergat pe baloți, concurs de cărat cu roaba sau de sărit cu sacul, diverse jocuri sportive precum fotbal, volei sau badminton
  • ateliere creative: pictură și atelier de modelaj în lut cu artista ceramist Cristina Pop din Vultureni
  • plimbări cu tractorașul,  căruța sau călare cât și diverse drumeții ghidate pe dealurile din împrejurimi
  • mâncare tradițională delicioasă: gulaș, balmoș, plăcinte, zacuscă pe foc de lemne, ciocolată de casă, silvoiță proaspătă, sucuri naturale, limonadă și sirop

„Toate activitățile pentru copii și adulți sunt gratuite pe baza biletului de intrare, excepție face ridicarea cu balonul cu aer cald, pentru care se achită o taxă suplimentară în cadrul evenimentului. Încă din 2018, de la primul eveniment ne-am bucurat de sprijinul comunității locale și a de participarea celor 4000 de clujeni,   veniți în număr tot mai mare,  în fiecare an!”, transmit organizatorii festivalului.

CITEȘTE ȘI:

Silvoiță, măgari și fluturi. Ce i-a adus sâmbătă pe sute de clujeni la Băbuțiu? FOTO/VIDEO

FOTO. Vultureni sau locul unde copilăria are farmecul de altădată! „Festivalul Silvoiţei”, primul festival de la ţară SOLD OUT!

Mașină răsturnată în Vultureni! Șoferul, BEAT și FĂRĂ PERMIS, a ajuns la spital

Ultimele Stiri
abonare newsletter