Actualitate

FOTO. Vultureni sau locul unde copilăria are farmecul de altădată! „Festivalul Silvoiţei”, primul festival de la ţară SOLD OUT!

Premieră pe piaţa festivalurilor din Cluj! Şi nu vorbim despre cele de muzică! Primul festival în care orașul și satul s-au întâlnit pentru a sărbători recolta bogată de peste an a reuşit să atragă un număr impresionant de participanţi, fiind declarat de către organizatori sold out.

 

 


Cei mai fericiţi au fost cei mici, care pentru două zile au uitat de telefoane şi tablete şi au simţit gustul copilăriei de altădată.

Mii de clujeni s-au înghesuit duminică, la prânz, la Festivalul Silvoiței în comuna Vultureni, astfel încât organizatorii au declarat festivalul sold out. Asta a însemnat că cei care au dorit o zi de conectare la natură, gusturi autentice și distracție au fost întorşi din drum. Au avut noroc şi li s-a permis accesul doar celor care au cumpărat bilete online.

Campania de popularizare de pe reţelele de socializare a adus lângă ferma din Băbuţiu (comuna Vultureni) un număr mult mai mare de vizitatori decât au putut spera organizatorii, aşa că, pe la ora prânzului, spaţiul festivalului era deja plin cu oameni şi cu voluntari-organizatori uimiți de amploarea luată de eveniment.


De la un microfon, organizatorii rugau participanţii să îşi anunţe prietenii rămaşi la oraş să nu se pună la drum pentru că nu li se va permite accesul în perimetrul festivalului.

„Festival sold out, vă mulţumim, vă mulţumim, vă mulţumim”, se auzea în boxe.

Vremea caldă şi drumul relativ scurt până în satul Băbuțiu au scos peste 2.000 de clujeni la Festivalul Silvoiței. „Parcările nu vor fi o problemă, fiindcă avem o zonă destinată lor ce se întinde pe 2 hectare”, s-au lăudat organizatorii. Parcarea s-a umplut cât ai zice peşte, şoferii fiind nevoiţi să-şi lase maşinile de-o parte şi de alta a drumului comunal, fapt ce a dus inevitabil la blocarea circulaţiei.


Dar cu toate acestea, participanţii nu s-au lăsat descurajaţi, în incinta festivalului bucurându-se de zeci de activități, au savurat mâncare adevărată și şi-au umplut portbagajele cu produse locale numai bune pentru iarnă.

Copiii, cei mai fericiți de acest festival

Dar cei mai fericiţi au fost copiii care pentru câteva ore nu au mai stat cu nasul în telefon şi s-au jucat cu animalele, s-au plimbat cu căruța, au alergat pe baloți de fân, au pictat sau le-au fost pictate feţele cât mai creativ. Au avut parte de panouri de escaladă, tir cu arcul, curse cu obstacole, s-au jucat volei sau baschet, au modelat în lut sau au citit cele mai interesante cărţi. Un lucru e cert. Niciun piticot nu s-a plictisit la Vultureni, provocarea cea mai mare pentru părinţi fiind cum să îi scoată de acolo.


O surpriză atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari a fost prezenţa unui balon cu aer cald care făcea ridicări la câţiva metri înălţime de pământ.

În ciuda preţurilor destul de piperate, s-au format cozi interminabile la comercianţii din zona food court. Clujenii au asistat la demonstraţii live de preparare a silvoiței, s-au bucurat de o piață cu produse locale, de mâncare la ceaun sau de băuturi tradiţionale.


Evenimentul a fost organizat de asociația La Vultureni, o comunitate care își propune să transforme comune Vultureni într-un loc pentru afacerile de familie, pentru toți cei care vor să redescopere natura și gustul bun al fructelor și legumelor organice, pentru a explora arta prin creații ale artiștilor și meșterilor locali şi pentru a susține renașterea tradițiilor autentice.

 

CITEȘTE ȘI

Silvoiță, măgari și fluturi. Ce i-a adus sâmbătă pe sute de clujeni la Băbuțiu? FOTO/VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter