Timp Liber

Clujul, sub COD GALBEN de CANICULĂ în următoarele zile! Maximele vor ajunge până la 37 de grade

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de caniculă, valabilă pentru mai multe județe din țară, inclusiv Cluj.

Județul Club, sub cod galben de caniculă/ Foto: arhivă monitorulcj.ro Județul Club, sub cod galben de caniculă/ Foto: arhivă monitorulcj.ro

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat.


 

Avertizarea este valabilă în intervalul 28 iulie-29 iulie.


În intervalul menționat valul de căldură se va menține în vestul, nord-vestul și local în centrul și sudul țării. Disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 32 și 37 de grade.

Sâmbătă (30 iulie) disconfortul termic va fi ridicat în sud, centru și est, unde vremea va fi local caniculară, însă din a doua parte a zilei instabilitatea atmosferică se va accentua mai întâi în vest și nord-vest, apoi treptat și în restul teritoriului.


 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Când scăpăm de caniculă în Cluj? VEZI Prognoza meteo pentru toată săptămâna

Cum evităm situațiile de urgență care pot să apară pe timp de caniculă. Polițiștii clujeni: „Nu lăsați copiii sau animalele singuri în mașină!”

Vreme extremă în Cluj-Napoca! Recomandări pe timp de caniculă, de la autorități. Există 4 spații de refugiu

23 de clujeni au leșinat în stradă în urma caniculei. Peste 600 de solicitări la Serviciul de Ambulanță Cluj din tot județul

Ultimele Stiri
abonare newsletter