Timp Liber

Alertă! COD GALBEN de caniculă în Cluj. Se anunță temperaturi între 35 și 37 de grade Celsius

O alertă cod galben de caniculă a fost emisă pentru 27 de județe, între care și Cluj, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Alertă! COD GALBEN de caniculă în Cluj, de vineri / Foto: depositphotos.com Alertă! COD GALBEN de caniculă în Cluj, de vineri / Foto: depositphotos.com

 

 


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis alerte Cod galben şi Cod portocaliu de temperaturi ridicate şi disconfort termic, ce vizează peste trei sferturi din ţară în perioada 22 - 24 iulie.

 


Un Cod galben de caniculă va fi valabil în zilele de 22, 23 şi 24 iulie, când valul de căldură se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării şi se va intensifica treptat.

Disconfortul termic va creşte, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în 27 de județe, inclusiv Cluj.


Se vor înregistra, astfel, temperaturi de până la 37 de grade Celsius:

„În general, temperaturile maxime se vor situa între 35 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18 - 20 de grade”, avertizează meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Fenomen rar accelerat de caniculă: o plantă din America Centrală a înflorit la Cluj! A produs o tulpină de 4,4 metri înălțime. FOTO

Exporturile de porumb ale României ar putea scădea din cauza secetei

Scenariu meteo pentru România: Temperaturi ca-n Sahara. Se va ajunge la 50 de grade Celsius până în 2050

Ultimele Stiri
abonare newsletter