Actualitate

Fenomen rar accelerat de caniculă: o plantă din America Centrală a înflorit la Cluj! A produs o tulpină de 4,4 metri înălțime. FOTO

Un fenomen foarte rar în condițiile climatice ale Clujului a avut loc la Grădina Botanică. O plantă din America Centrală a produs o tulpină de peste 4 metri înălțime.

Fenomen rar accelerat de caniculă: o plantă din America Centrală a înflorit la Cluj / Foto: Facebook Grădina Botanică Fenomen rar accelerat de caniculă: o plantă din America Centrală a înflorit la Cluj / Foto: Facebook Grădina Botanică


 

Un eveniment excepțional este acum la început: înflorirea unei agave la Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca, anunță reprezentanții acesteia.


 

Fenomenul este rar în condițiile climatice ale Clujului și, în general, se întâmplă o dată la 10-15 de ani să fie exemplare de agave care ajung la maturitate și înfloresc.


Această plantă a produs o tulpină de 4,4 metri, iar procesul ar fi fost accelerat de caniculă:

„În acest an i-a venit rândul unui sisal (Agave sisalana), care a produs o tulpină floriferă foarte înaltă (4.4 m).


  • Planta are în jur de 25 de ani și se găsește în frumoasa Grădină Mexicană din Sectorul Fitogeografic
  •  După fructificare și uscarea tulpinii florifere, în general întreaga plantă moare
  •  Specia este distribuită natural în sudul Mexicului (Peninsula Yucatán)
  •  Sisalul este o plantă cu importanță economică, frunzele sale furnizează unele dintre cele mai importante fibre dure naturale (folosite pentru confecționarea frânghiilor, plaselor de pescuit, hamacelor etc.)”, au transmis reprezentanții grădinii botanice.

CITEȘTE ȘI:

Grădina Botanică a UBB, număr record de vizitatori în prima jumătate a anului

Cei mai bătrâni copaci din oraș veghează asupra clujenilor de sute de ani. GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter