Timp Liber

Noi marcaje de vârf la Piatra lui Lucaci și Vârful Vlădeasa, două obiective turistice populare din Cluj

Obiectivele turistice Piatra lui Lucaci și Vârful Vlădeasa au noi marcaje de vârf. Sunt două dintre cele mai populare locații circulate de turiști din județul Cluj.

Noi marcaje de vârf la Piatra lui Lucaci și Vârful Vlădeasa / Foto: CJ Cluj Noi marcaje de vârf la Piatra lui Lucaci și Vârful Vlădeasa / Foto: CJ Cluj

 

 


Două dintre cele mai frecventate obiective turistice din județ, Piatra lui Lucaci și Vârful Vlădeasa, au fost „echipate”, la finalul săptămânii trecute, cu stâlpi de marcare a vârfului și plăcuțe toponimice noi.

Piatra lui Lucaci de deasupra lacului Tarnița a devenit emblematică în ultimii ani datorită superbei panorame ce se deschide sub ea, iar Vârful Vlădeasa este cel mai înalt masiv montan din județul Cluj.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


Stâlpii și plăcuțele au fost montate de salvamontiștii clujeni, ajutați de voluntari, iar acțiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, la nivel național.

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România a încheiat un parteneriat cu o companie farmaceutică pentru marcarea celor mai populare zone. „Se vor amplasa plăcuțe toponimice pe 60 de vârfuri montane, mai mult sau mai puțin cunoscute, circulate de turiști, dar care nu au un astfel de însemn sau cel existent este deteriorat”, potrivit Dispeceratului Naţional Salvamont.


Pentru județul Cluj au fost alese cele două locații pentru popularitatea de care se bucură în rândurile amatorilor de turism montan.

CITEȘTE ȘI:

Piatra lui Lucaci, traseul perfect pentru o escapadă aproape de Cluj!

Atmosferă feerică pe Vârful Vlădeasa, Cluj! E liniște și totul înghețat. Imagini care îți taie respirația

Ultimele Stiri
abonare newsletter