Timp Liber

Grădina Botanică a UBB, număr record de vizitatori în prima jumătate a anului

Peste 125.400 de vizitatori au trecut pragul Grădinii Botanice „Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) în perioada ianuarie - iunie 2022.

 

Numărul vizitatorilor din prima jumătate a acestui an a depășit valorile înregistrate în perioadele similare anterioare declanșării pandemiei COVID-19. 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Aproape 78.000 de vizitatori au fost, doar în lunile aprilie și mai, atrași în special de colecțiile remarcabile de bulboase de primăvară (lalele, zambile, brândușe, narcise etc.). Pe lângă acestea, noile colecții de plante (rododendroni și azalee, ceapă ornamentală, crini etc.), dar și evenimentele organizate pentru promovarea patrimoniului vegetal sau cultural au atras constant atenția publicului. Pe tot parcursul verii, dar și în toamnă, sunt prevăzute și alte evenimente (unele cu tradiție deja, altele inedite), astfel încât cei care doresc să se relaxeze și să învețe în același timp lucruri incitante din lumea plantelor să o poată face într-un mod cât mai agreabil în această oază de verdeață aflată în centrul municipiului Cluj-Napoca”, afirmă conf. univ. dr. Mihai Pușcaș, directorul Grădinii Botanice „Alexandru Borza” a UBB.

UBB are în administrare peste 81 hectare de spații verzi, ceea ce reprezintă circa 10% din zona verde a municipiului Cluj-Napoca (814 ha), Grădina Botanică „Alexandru Borza”, situată în centrul orașului, fiind un adevărat hotspot al biodiversității. Între miile de specii de plante de pe toate meridianele globului, un adevărat tezaur este reprezentat de arbori, mulți dintre ei având vârste și dimensiuni spectaculoase.

Ultimele Stiri
abonare newsletter