Politică

Deputat Cristina Burciu: „Intrarea României în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime reprezintă un succes al PNL”

Deputatul PNL de Cluj Cristina Burciu a declarat că au fost făcuți pași importanți de PNL în scopul aderării României la Spațiul Schengen. Actualul Executiv susținut de PNL urmează să continue negocierile ca România să devină „membru cu drepturi depline” în Schengen.

Cristina Burciu, deputat PNL / Foto: Facebook - Cristina Burciu Cristina Burciu, deputat PNL / Foto: Facebook - Cristina Burciu

 

 


Unul dintre obiectivele fundamentale ale României va fi îndeplinit parțial în acest an, în urma acordului politic încheiat de decidenții europeni privind intrarea țării noastre în Spațiul Schengen, prin intermediul frontierelor aeriene și maritime, arată deputatul PNL Cristina Burciu, într-un comunicat de presă.

 


Îndeplinirea acestui deziderat național este „rodul muncii guvernărilor liberale din ultima perioadă”. Actualul Executiv susținut de PNL urmează să continue negocierile „referitoare la obținerea titulaturii de membru cu drepturi depline a României în Schengen, prin includerea granițelor terestre”, a continuat Burciu. 

„Salut continuarea eforturilor coaliției de guvernământ în scopul îndeplinirii acestui țel național, în condițiile în care ușile Schengen păreau complet închise pentru noi, după respingerea din decembrie 2022. Intrarea României în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime reprezintă un succes al Partidului Național Liberal, care a sprijinit și promovat în repetate rânduri dosarul României ca fiind o prioritate absolută.  Aderarea la Schengen este cel mai important proiect de țară al României, după ce am devenit membri ai UE și NATO, iar cele mai semnificative progrese în acest sens s-au făcut în perioada guvernărilor liberale din ultimii ani, când miniștrii PNL ai Afacerilor Externe, Afacerilor Interne și Justiției au depus toate eforturile pentru reușita României.


Demersurile necesare pentru admiterea granițelor terestre vor fi continuate până în momentul în care țara noastră va obține statutul de membru cu drepturi depline în Spațiul Schengen. Îmi exprim încrederea că aderarea frontierelor noastre aeriene și maritime la acest spațiu european de liberă circulație, începând cu luna martie a.c., va determina creșterea gradului de sustenabilitate și de predictibilitate a României la nivel internațional, atât prin dinamizarea investițiilor, cât și prin simplificarea exponențială a călătoriilor românilor în străinătate”, a declarat deputatul PNL Cristina Burciu.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Oficiali ai UE felicită România şi Bulgaria pentru aderarea la Schengen cu frontierele maritime şi aeriene

România pledează pentru un termen clar, în 2024, pentru aderarea completă la spațiul Schengen

Ultimele Stiri
abonare newsletter