Actualitate

RISC RIDICAT de izbucnire a unor tensiuni sociale în România, în 2014

România se confruntă cu un risc "ridicat" de izbucnire a unor tensiuni sociale în cursul anului 2014, conform unui raport realizat de experţii Economist Intelligence Unit, menţionând printre cauzele generale ale acestui fenomen instabilitatea economică şi erodarea încrederii în instituţii.


Actualitate

RMGC: "Aşteptăm adoptarea cadrului legislativ, pentru ca dezvoltarea proiectului să înceapă în 2014"

RMGC consideră că raportul Comisiei parlamentare privind proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană este unul profesionist, cuprinzător care a dat posibilitatea opiniei publice să fie informată, arătând că aşteaptă adoptarea cadrului legislativ general pentru ca dezvoltarea proiectului să poată începe în prima parte din 2014.

Actualitate

FOTO: "Cadoul" jandarmilor clujeni pentru protestatari: PUMNI şi AMENZI

Imbranceli jandarmi
Protestul împotriva exploatării Roșia Montană desfășurat duminică seara la Cluj-Napoca nu a fost autorizat și a blocat circulația aproximativ o oră în fața Prefecturii Cluj, fiind date 16 sancțiuni contravenționale, a declarat luni colonelul Florinel Budișan, comandatul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca.

Actualitate

FOTO: PROTESTELE faţă de proiectul de la Roşia Montană continuă: "Vrem conducători patrioţi, nu patrihoţi"

Câteva sute de persoane s-au strâns în Piaţa Unirii din municipiul Cluj-Napoca, în cea de-a noua duminică de proteste faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană. Protestatarii au început să se adune de la ora 17.00 în centrul oraşului, cu pancarte şi mesaje contra exploatării miniere cu cianuri, dar şi a gazelor de şist.

Actualitate

Sindicatul ”Viitorul Mineritului”: ONG-urile aduc violența în Apuseni!

În încercarea de a demonstra că ”localnicii ar fi împotriva” proiectului, ONG-urile „anti Roșia Montană” ar fi fabricat protestul de ieri de la Câmpeni, „localnicii” participanți fiind de fapt oameni aduși cu autocarele din alte zone ale țării, spun reprezentanţilor minerilor. Mai mult protestestatarii au instigat la violență.

Actualitate

GALERIE FOTO Cluj: Manifestanţii din Piaţa Unirii ameninţă cu grevă şi cu blocarea instituţiilor dacă proiectul de la Roşia Montană va fi aprobat

Proteste fata de proiectul Rosia Montana
Peste 3000 de persoane s-au adunat duminică în centrul oraşului Cluj-Napoca pentru a protesta faţă de tergiversarea luării unei decizii în cazul Roşia Montană. Ei le-au transmis guvernanţilor că în cazul în care decizia va fi amânată la nesfârşit vor bloca instituţiile şi vor face greve. După câteva minute de discursuri, manifestanţii au plecat în marş spre campusul universitar Haşdeu pentru a-i scoate din cămine pe studenţi pentru a li se alătura.

Actualitate

RMGC respinge acuzaţiile Institutului Geologic al Romaniei

Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) respinge acuzaţiile aduse de directorulul general al Institutului Geologic al României (IGR), Ştefan Marincea, potrivit căruia compania minieră canadiană ar fi falsificat hărţile bazinului Văii Corna.

Ultimele Stiri

abonare newsletter
banners