Actualitate

Proteste la Cluj faţă de exploatarea gazelor de şist – GALERIE FOTO

Aproximativ 100 de persoane au participat, duminică după-amiază, la Cluj, la un protest faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist, oamenii acuzând că, sub pretextul autorizaţiilor obţinute pentru resurse convenţionale, companiile caută gaze de şist, iar proteste similare au avut loc la Arad şi Timişoara.


Actualitate

FOTO: "Cadoul" jandarmilor clujeni pentru protestatari: PUMNI şi AMENZI

Protestul împotriva exploatării Roșia Montană desfășurat duminică seara la Cluj-Napoca nu a fost autorizat și a blocat circulația aproximativ o oră în fața Prefecturii Cluj, fiind date 16 sancțiuni contravenționale, a declarat luni colonelul Florinel Budișan, comandatul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca.


Actualitate

FOTO: PROTESTELE faţă de proiectul de la Roşia Montană continuă: "Vrem conducători patrioţi, nu patrihoţi"

Câteva sute de persoane s-au strâns în Piaţa Unirii din municipiul Cluj-Napoca, în cea de-a noua duminică de proteste faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană. Protestatarii au început să se adune de la ora 17.00 în centrul oraşului, cu pancarte şi mesaje contra exploatării miniere cu cianuri, dar şi a gazelor de şist.

Actualitate

GALERIE FOTO Cluj: Manifestanţii din Piaţa Unirii ameninţă cu grevă şi cu blocarea instituţiilor dacă proiectul de la Roşia Montană va fi aprobat

Peste 3000 de persoane s-au adunat duminică în centrul oraşului Cluj-Napoca pentru a protesta faţă de tergiversarea luării unei decizii în cazul Roşia Montană. Ei le-au transmis guvernanţilor că în cazul în care decizia va fi amânată la nesfârşit vor bloca instituţiile şi vor face greve. După câteva minute de discursuri, manifestanţii au plecat în marş spre campusul universitar Haşdeu pentru a-i scoate din cămine pe studenţi pentru a li se alătura.

Politică

Traian Băsescu: Pentru Emil Boc a fost o uşurare că a plecat de la Palatul Victoria fără să spună un "Da" hotărât pentru proiectul Roşia Montană

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat în noul sezon al emisiunii "După 20 de ani", de la PRO TV că, în opinia sa, protestul de la Roşia Montană este unul "fabricat", în timp ce cel organizat în Piaţa Universităţii din Bucureşti este "curat". Mai mult, acesta a spus că nu ştie dacă lui Emil Boc i-a fost frică de daunele de imagine. “Pentru Emil Boc a fost o uşurare că a plecat de la Palatul Victoria fără să spună un "Da" hotărât pentru proiectul Roşia Montană”, a spus Băsescu.

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners