Actualitate

RISC RIDICAT de izbucnire a unor tensiuni sociale în România, în 2014

România se confruntă cu un risc "ridicat" de izbucnire a unor tensiuni sociale în cursul anului 2014, conform unui raport realizat de experţii Economist Intelligence Unit, menţionând printre cauzele generale ale acestui fenomen instabilitatea economică şi erodarea încrederii în instituţii.

Actualitate

Legea minelor A FOST RESPINSĂ

Noua lege a minelor care rezolva problema Roşia Montană a fost respinsă astăzi de deputaţi, neîntrunind numărul necesar de voturi adoptării.

Actualitate

Legea minelor se va aplica inclusiv proiectului minier de la Roşia Montană

Legea minelor, ce va intra marţi la votul final al Camerei Deputaţilor, for decizional, şi care prevede că în exploatările din România nu pot fi folosite tehnologii care afectează mediul şi obligă, totodată, la folosirea celei mai avansate tehnologii, se va aplica inclusiv proiectului minier de la Roşia Montană.Actualitate

Includerea Roşia Montană în patrimoniul UNESCO – născocirea menită să pună piedică proiectului minier

Includerea Roşia Montană în patrimoniul UNESCO trebuie să mai aştepte. Primarii din zonă se opun iniţiativei spunând că ar bloca șansele de dezvoltare economică a zonei, iar ministrul Culturii spune că localitatea nu are nicio şansă să fie înscrisă acum în patrimoniul Organizaţiei. Solicitarea „e marca” Alburnus Maior, principalul ONG care se opune începerii exploatării de la Roşia Montană.

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners