Economie

Sindicaliştii şi patronatele pun la zid Napolact, după decizia firmei de a concedia zeci de angajaţi de la fabrica din Baciu: “Aţi luat o fabrică etalon, un brand, şi acum aţi pus-o la pământ”

Olandezii de la compania Friesland Câmpina vor concedia în perioada următoare zeci de anagajaţi de la fabrica Napolact din Baciu. Sindicaliştii acuză că în ultimii şapte ani la conducerea companiei s-au perindat şapte manageri care au dus fabrica spre faliment. Pe de altă parte, patronatele îi acuză pe olandezi că au luat o fabrică etalon, fără concurenţă, pe care acum au distrus-o. „Costurile logistice sunt duble în România decât în alte ţări”, se apără conducerea companiei.

Economie

O companie şi-a transferat în comuna Baciu producţia de telemea

Producătorul de lactate FrieslandCampina va finaliza în această săptămână transferul producţiei de la fabrica din Carei (Satu Mare) la cea din comuna Baciu (Cluj), însă doar pe cea de telemea, producţia de caşcaval fiind subcontractată unor producători locali.Economie

Producția de brânzeturi din Carei a FrieslandCampina și cea de ambalare din Târgu Mureș, relocată în Cluj

FrieslandCampina România a anunțat astăzi centralizarea producției de brânzeturi la fabrica din Baciu. Prin urmare, producția de brânzeturi de la Carei și activitatea de tăiere și ambalare a brânzei de la Târgu Mureș vor fi relocate cel mai devreme la 1 ianuarie 2015. Totodată, la Târgu Mureș se va continua producția de iaurturi.


Economie

Adevărul despre piaţa lactatelor din Cluj

În timp ce brand-urile de renume se confruntă cu scăderi ale vânzărilor, „micii” producători înregistrează cifre de afaceri de milioane de euro, punând sub semnul întrebării mult trâmbiţatul impas al pieţei lactatelor.

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners