Actualitate

OPINIE. De ce omagiem doar valorile care ne convin?

În ultima vreme, mulți clujeni au strigat că valorile noastre, care ne fac cunoscuți la nivel național și internațional, nu sunt omagiate cum trebuie în timpul vieții, că sunt ignorate, că merită să fie celebrate. Că nu ne bucurăm de ei cât sunt în viață și îi regretăm doar după ce mor. Însă, întrebarea mea este: de ce omagiem doar anumite valori, de ce se cheltuie bani de la bugetul local pentru ele, în timp ce pentru alții, nici oamenii de rând, nici autoritățile nu își rup două ore din viața lor atât de ocupată?

Actualitate

OPINIE. Un an prost se încheie și mi-e teamă să sper la unul mai bun

A fost un an cât se poate de trist. Unii poate au simțit, poate s-au trezit la realitate, alții (prea mulți, din păcate) au continuat să trăiască în ignoranță, în timp ce „mai marii” din fruntea țării i-au furat, iar alții, vecini, frați, părinți și fii au început să se certe și să se urască din cauza unor... politicieni.


Actualitate

OPINIE Cartea sub tăvălugul ignoranței

Cartea în România a ajuns să fie un mijloc de promovare a grandomaniei, nu atât a calității scriitoricești, a devenit un instrument de ieșire în evidență. Astfel, oricine publică, atâta timp cât editurile au nevoie de bani. Calitatea contează mult prea puțin și s-a ajuns să se scrie mai mult decât se citește.

Actualitate

OPINIE În România, prea multe femei nu (mai) știu ce înseamnă 8 martie

În toată țara, în 8 martie, femeile primesc semne de prețuire din partea celor dragi. Indiferent că sunt mame, iubite, surori, prietene, bunici, primesc o mică atenție din partea bărbaților din viața lor. Însă, din păcate, nu pentru toate româncele Ziua Femeii este un moment în care sunt prețuite.

Actualitate

Fosta jurnalistă Monitorul de Cluj, Bianca Tămaş, a lansat romanul “Anuţă dragă”. Povestea de dragoste a bunicilor ei

"Anuţă Dragă" e "un roman de suflet, despre simpla complexitate a oamenilor de la ţară, despre dragoste, despre gurile rele, despre tradiţii şi despre zone frumoase ale Ardealului", aşa cum însăşi scriitoarea îl caracterizează, în câteva cuvinte şi care a fost lansat oficial joi la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.
abonare newsletter
banners