Ştiri din Transilvania

După vizita președintelui Ungariei, borna de la Piatra Secuiului a fost vopsită în culorile drapelului românesc. FOTO

Borna de pe Piatra Secuiului, care era vopsită în culorile steagului Ungariei și care apare într-o poză postată de președintele Ungariei, Katalin Novak, a fost pictată în culorile drapelului românesc.

La mai bine de o săptămână de la vizita oficialului maghiar, borna a fost revopsită în culorile României/ Foto: 1. Novák Katalin - Facebook/ 2. George Simion - Facebook La mai bine de o săptămână de la vizita oficialului maghiar, borna a fost revopsită în culorile României/ Foto: 1. Novák Katalin - Facebook/ 2. George Simion - Facebook

 

În urmă cu o săptămână, aflată în vizită în România, președinta Ungariei, Katalin Novak s-a fotografiat la borna de la Piatra Secuiului, care era vopsită în culorile naționale ale Ungariei.


 

Amintim că borna de la Piatra Secuiului se află în Rimetea, județul Alba, unde populația majoritară este de etnie maghiară. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


La mai bine de o săptămână de la vizita oficialului maghiar, borna a fost revopsită în culorile României sau cel puțin așa reiese din postarea președintelui AUR, George Simion.

Piatra Secuiului este o destinaţie turistică foarte cunoscută din țara noastră, bornele de pe culmea montană fiind de zeci de ani în centrul unei dispute între români şi maghiari. Sunt vopsite periodic, fie în culorile naţionale ale României, fie în cele ale Ungariei, notează hotnews.ro.


Două borne topografice din beton, amplasate pe masivul de peste 1.200 de metri altitudine sunt vopsite periodic, fie in culorile steagului României, fie în cele ale drepelului Ungariei. Cele două borne reprezintp limita dintre comunele Rimetea din județul Alba și Moldovenești din județul Cluj, ambele localități având o populație majoritară de etnie maghiară.

Potrivit ziare.com, aceste incidente devin mult mai vizibile în perioada verii  când masivul Piatra Secuiului este escaladat de mii de turiști. Aceștia se fotografiază cu bornele care, de la o săptămână la alta au culori diferite, reprezentând drapelele celor două țări.


 

CITEȘTE ȘI:

După ce și-a făcut „încălzirea” în parcul din Cluj, președintele Ungariei a urcat un vârf de peste 1100 m în Alba. FOTO

Președintele Ungariei a ieșit la alergat în Parcul Central din Cluj-Napoca. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter