Ştiri din Transilvania

Risc imens de avalanșă și zăpadă de aproape 1 metru la Bâlea Lac, avertizează meteorologii

Meteorologii au emis o avertizare de risc însemnat de producere de avalanșe la Bâlea Lac. Zăpada măsoară aproape 1 metru.

Risc imens de avalanșă și zăpadă de aproape 1 metru la Bâlea Lac, avertizează meteorologii/ Foto: Facebook Risc imens de avalanșă și zăpadă de aproape 1 metru la Bâlea Lac, avertizează meteorologii/ Foto: Facebook

 

 


Cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu, de aproape 90 de centimetri, a fost măsurat luni, la staţia de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, unde este risc însemnat de producere de avalanşe, potrivit unui informări emise de meteorologii sibieni.

 


La staţia meteo de la Bâlea Lac, zăpada măsoară 87 de centimetri.

Atât la Bâlea Lac, în munţii Făgăraş, cât şi la peste 1.800 de metri altitudine în masivul Bucegi, riscul de producere de avalanşe este de gradul trei pe o scară de la unu la cinci.


Directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu, le recomandă turiştilor să nu practice sporturile de iarnă la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, în urma avertizării de risc însemnat de producere de avalanşe emisă de meteorologi.

„În urma avertizărilor emise de către ANM recomandăm următoarele: Alegeţi traseele în funcţie de experienţa şi pregătirea dumneavoastră. Înainte de plecarea în excursie informaţi-vă despre itinerarul propus, gradul de dificultate al traseului, starea marcajului, accesibilitatea, porţiunile periculoase, starea vremii şi programul de funcţionare al mijloacelor de transport pe cablu. Plecaţi pe munte cu îmbrăcăminte şi echipament adecvat. Nu uitaţi să puneţi în rucsac lanternă, GPS, busolă, harta şi trusa de prim-ajutor medical. Folosiţi doar traseele marcate, nu vă abateţi de la traseu, evitaţi scurtăturile. Evitaţi vâlcelele unde zăpada are acumulări considerabile şi se pot produce avalanşe. Informaţi echipele Salvamont asupra itinerariului propus Evitaţi practicarea sporturilor de iarnă în aceste zone”, a transmis directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu.
 

CITEȘTE ȘI:

Risc de AVALANȘĂ în munții Retezat și Parâng, după ce a nins abundent! Zăpada e proaspătă și instabilă

Un clujean a murit în munții din Austria, surprins de o avalanșă

Ultimele Stiri
abonare newsletter