Ştiri din Transilvania

Cel mai TOXIC aliment pentru ficat. Este mai nociv decât alcoolul, dar iubit de consumatori

Alimentul care este nociv pentru ficat. Ficatul îndeplinește o serie de funcții foarte importante pentru organismul nostru. Potrivit medicilor, nu doar alcoolul îmbolnăvește ficatul. Acest aliment este iubit de consumatori.

 

 


Cel mai toxic aliment care îți îmbolnăvește ficatul și este mai nociv decât alcoolul.

Webmd.com au realizat la începutul anului 2020 un top al celor mai nocive alimente pentru ficatul nostru. Pe primul loc se află zahărul.


Zahărul, mai nociv decât alcoolul. O cantitate mare de zahăr nu este doar nocivă pentru dinți, poate dăuna și ficatului. Ficatul folosește un tip de zahăr, numit fructoză, pentru a produce grăsime. În momentul în care consumăm alimente cu un conținut mare de fructoză, cum ar fi zahărul sau siropul de porumb, se provoacă o acumulare de grăsime care duce la boli hepatice.

Alimentul care este mai nociv pentru ficat decât alcoolul. Robert H. Lustig, Profesor de Pediatrie la Secția de Endocrinologie din San Francisco, California, a realizat în urma unui studiu că efectele expunerii pe termen lung la zahăr pot fi similare sau chiar mai nocive decât cele ale alcoolului.


Alimente care îți protejează ficatul

Chiar dacă zahărul este un aliment care atacă ficatul, există alimente care îi oferă mai multă putere. Pe lângă legumele verzi, ficatul poate fi protejat prin consumul regulat de fructe de pădure, ceai, mere, nuci, avocado și usturoi.

 


CITEȘTE ȘI

Condimentul care te ajută să slăbești. Are aromă plăcută și scade nivelul de zahăr din organism

abonare newsletter