Ştiri din Transilvania

5 alimente care combat RĂCEALA și GRIPA

Iată o listă cu 5 alimente care sunt benefice contra luptei cu răceala și gripa.

 

 


Pe lângă vaccinul antigripal, una dintre cele mai bune metode de a ține virozele departe este să consumi cât mai multe alimente care combat răceala și gripa.

Mai jos vă prezentăm o listă cu 5 alimente pe care trebuie să le încercați atunci când „vă lovește” răceala.


Alimente care combat răceala și gripa

Usturoi și ceapa

Usturoiul conține un compus numit alicină, care este o substanță uleioasă și care are proprietăți antioxidante. Utilizarea unor suplimente care să abiă în compoziție alicină poate fi de ajutor în prevenirea sau tratarea răcelilor.


Cercetările arată că la cei care consumă usturoi, raceala se manifestă mai rar sau durata bolii este mai scurtă, iar simptomele sunt mai puțin intense.

Ceapa conține compuși antimicrobieni numiți alioni care ajută organismul în lupta cu răceala.


Pește

Peștele gras, inclusiv tonul, macroul și somonul, este bogat în acizi grași esențiali Omega 3, compuși ce ajută la reducerea inflamației. Inflamația cronică poate impiedica sistemul imunitar să functioneze în mod corespunzător și protejează organismul împotriva răcelii și gripei, precum și a altor boli mai grave.


Sucul de legume

Sucurile de legume proaspete sunt indicate mai ales atunci când suferiți de răceală, deoarece acestea au in compoziție cantități mari de antioxidanți și alte substanțe nutritive care ajută sistemul imunitar. În plus, sucurile de legume vă ajută să rămâneți hidratați o lungă perioadă de timp.

Ceaiul verde

Frunzele de ceai verde conțin antioxidanți care stimulează sistemul imunitar.

Un studiu recent a arătat că subiecții care au băut cu regularitate ceai verde, au avut un risc mai scăzut de a răcii, cu până la 25% și o perioadă de manifestare a simptomelor cu 35% mai mică decât cei care nu au consumat ceai verde. În cadrul aceluiași studiu s-a putut observa că băutorii de ceai verde aveau un număr semnificativ mai mare de celule care luptă împotriva bolilor cauzate de bacterii și virusuri.

Ardeiul iute

Oamenii de știință au raportat faptul că ardeiul iute este un aliment sănătos pentru inimă, având potențialul de a proteja organismul împotriva problemelor cardiace.

Ardeii iuți sunt un remediu natural pentru durerile în gât, un simptom care poate anunța venirea unei răceli sau gripe. Un amestec de praf iute de chili roșu, cu suc de portocale poate fi un remediu foarte eficient pentru durerile în gât.

CITEȘTE ȘI

Alimentele INTERZISE bolnavilor de COVID. Ce să NU mănânci dacă te-ai infectat cu coronavirus

Ultimele Stiri
abonare newsletter