Ştiri din Transilvania

Băutura care îți oferă mai multă energie decât cafeaua sau energizantul

Ceaiul verde este o băutură ce ne tămăduiește trupul și sufletul de peste 4 mii de ani. Încă de când s-a descoperit faptul ca acest ceai are capacități tămăduitoare, oamenii îl folosesc zi de zi. Este delicios, sănătos și are o mulțime de proprietăți benefice pentru fiecare dintre noi.

 

 


Ceaiul verde, neîndulcit și realizat cu frunze de cea mai bună calitate, este una dintre cele mai concentrate surse de antioxidanți. Poate fi consumat ca înlocuitor pentru cafea.

În general, ceaiul verde conține o cantitate relativ mică de cofeină (aproximativ 20-45 miligrame per ceașcă), comparativ cu ceaiul negru care conține aproximativ 50 de miligrame și cu cafeaua 95 de miligrame per ceașcă. Este de asemenea bogat în polifenoli, substanțe chimice cu efecte antiinflamatorii și anticancerigene. EGCG este cel mai activ polifenol conținut de ceaiul verde, responsabil pentru multe dintre efectele benefice ale acestuia.


Beneficiile ceaiului verde

Poate combate cancerul de piele

Un consum regulat de ceai verde (trei cești pe zi) poate preveni și combate cancerul de piele. Bogat în antioxidanți, acesta este un excelent echilibrator al sistemului imunitar, având efect antiviral, antibacterian, antiinflamator, antialergic, antimicotic, dezinfectant și cicatrizant. Ceaiul verde se dovedește a fi de un real ajutor în cazul dereglărilor imunitare, al alergiilor (astm bronșic, rinite alergice), diverselor infecții, răcelilor, gripei și micozelor.


Protejează ficatul

Diminuează aciditatea stomacului, este protector al ficatului, stimulator al reacțiilor și al mișcărilor peristaltice ale intestinului subțire și ale intestinului gros. Curăță rinichii și inhibă formarea calculilor biliari și renali. Pentru curățarea rinichilor este indicat să se bea zilnic 1,5 litri de infuzie slabă de ceai verde. Catechina, theanina și saponina din ceai ajută la scăderea în greutate și la tratarea unor afecțiuni ale prostatei.


Stimulează sistemul nervos

Ceaiul verde este benefic pentru că îmbunătățește memoria, înlătură oboseala anihilând substanțele toxice din organism cauzate de stres. Prin conținutul ridicat de fluor întărește smalțul dinților și îl face rezistent la acizii existenți în cavitatea bucală. Cu cât ceaiul este menținut mai mult în gură cu atât efectul anticarie este mai pronunțat.


Ajută la eliminarea toxinele din organism

Protejează inima și vasele de sânge. Considerat a fi stimulator al inimii, ceaiul verde intervine benefic în multe afecțiuni cardio-vasculare cum ar fi: hipertensiune arterială, hipercolesterolemie (reduce colesterolul rău și mărește colesterolul bun), cardiopatie ischemică și insuficiența cardiacă. Favorizează irigarea sanguină, purifică sângele, întărește vasele sanguine și reduce riscul de accident vascular cerebral. Acest ceai este recomandat persoanelor care prezintă un risc crescut la îmbolnăvire din cauza unor factori precum: stresul, tutunul, alimentația nesănătoasă și sedentarismul.

Crește capacitatea vizuală

Substanțele active din ceaiul verde protejează capilarele din ochi și ajută în cazul opacifierii corneei și al uscării conjunctivei. Reprezintă un real ajutor pentru persoanele care stau mult timp în fața calculatorului.

CITEȘTE ȘI

5 alimente care au efectul ibuprofenului. Te scapă de dureri și ajută organismul să funcționeze mai bine

abonare newsletter