Ştiri din Transilvania

Cel mai sănătos desert. Poate fi consumat în dietă, fără să te îngrași

Desertul este partea preferată a multor oameni atunci când vine vorba de mâncare. Chiar și așa, mulți se feresc de acest „fel de mâncare” deoarece majoritatea deserturilor îngrașă și sunt considerate nesănătoase pentru organism.

 

 


Cu puțină ingeniozitate, ne putem prepara un desert sănătos acasă, evitând astfel riscul de a ne pune în pericol silueta. Lucrurile devin mai dificile pentru cei care țin dietă, fie că își doresc să își mențină greutatea, fie că vor să dea jos kilogramele în plus.

 


Vestea bună este că inclusiv cei care țin dietă pot să se răsfețe cu un desert pe cinste, fiind totodată sănătos și deci, benefic pentru organism.
Ciocolata neagră este considerată cel mai sănătos aliment dulce, iar aceasta poate fi folosită pentru a prepara diferite deserturi.

Beneficiile pe care le are ciocolata neagră pentru organism

Astfel, ciocolata neagră are rol în reducerea nivelului cortizolului, care este hormonul stresului, și deci, are beneficii precum atingerea unui nivel mare de concentrare.


Totodată, ciocolata conține triptofan, acesta fiind un aminoacid care calmaează sistemul nervos și combate anxietatea. Ciocolata neagră conține antioxidanți, care au multiple beneficii pentru organismul uman. Are de asemenea rol în prevenirea problemelor cardiovasculare și crește nivelul de energie.

Ciocolată neagră poate fi consumată zilnic

Nu există recomandări în ceea ce privește cantitatea de ciocolată neagră pe care o poți consuma, ba chiar este recomandat să fie consumată zilnic, în cantități normale.


Singura condiție pentru ca ciocolata să fie benefică pentru organism este să conțină un conținut ridicat de cacao, peste 70% și să nu conțină zahăr sau lapte.

Idei de desert sănătos care nu îngrașă

Pentru o idee de desert mai deosebită și care este totodată sănătoasă, fără riscul de a te îngrășa, aceasta poate fi topită și consumată alături de căpșuni ori alte fructe, după preferințe.


CITEȘTE ȘI:

Fructul care îngrașă cel mai mult. Mulți oameni fac greșeala de a-l introduce în dietă

 

abonare newsletter