Ştiri din Transilvania

Cel mai toxic pește. Îl consumăm ca pe o delicatesă deși ne otrăvește organismul

Cel mai toxic pește din lume este consumat de către români ca pe o delicatesă, deși acesta ne poate otrăvi organismul.

 

Specialiștii au tras un semnal de alarmă în legătură cu cel mai toxic pește din lume, care ne otrăvește organismul. 


 

Cel mai toxic pește este îmbibat cu substanțe otrăvitoare care ne pot afecta grav organismul. Specialiștii au descoperit că acest somonul crescut în condiții artificiale este cel mai toxic pește din lume. 


Mușchiul somonului din crescătorie este total diferit de cel care crește în natură, dacă ne uităm la compoziția nutritivă. Kurt Oddekalvom, un ecologist și fondatorul Societății Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii a mărturisit că, în Norvegia spre exemplu, situația este devastatoare. 

Cel mai toxic pește din lume. Somonul din crescătorie, tratat cu pesticide?

Ecologistul a explicat că cel mai toxic pește, somonul, se îmbolnăvește în crescătorie: „În Norvegia, situația privind cultivarea peștelui este catastrofală. La o fermă mică  se crește un număr mare de pește, 2 milioane de unități de somon. Peștele se îmbolnăvește, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică și anemia infecțioasa a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru e tăinuit de consumatori”, spune Kurt.


Astfel, somonul devine cel mai toxic pește din lume. Ecologistul a mărturisit că până și muncitorii din crescătorii trebuie să poarte măști și costume de protecție ca să nu fie afectați de substanțele chimice folosite pentru curățarea rezervoarelor de apă de paraziți, după ce peștii sunt tratați pesticid cu efecte neurotoxice. 

Somonul se imbiba cu aceste produse toxice, ceea ce ar putea amenința sănătatea consumatorului, devenind și el un pește toxic. 


VEZI ȘI:

Cascaval toxic: semnele care iti arata ca un cascaval e toxic


 

Cea mai sănătoasă legumă. Puțină lume o consumă, deși are multe beneficii pentru organism

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter