Ştiri din Transilvania

Weekend la pescuit. Lacuri, bălți și râuri din Cluj, perfecte pentru relaxare în familie sau cu prietenii

Weekend-ul se apropie și clujenii caută locuri unde să își petreacă timpul liber cu cei dragi.

 

 


Celor care doresc să meargă la pescuit, dar nu știu unde să o facă, le oferim o listă cu zonele din Cluj și împrejurimi unde pot să își petreacă timpul, dar mai ales să găsească pești mulți.


Pentru început, în județ există două lacuri, două râuri și o rezervație naturală sub administrația Agenției Județene de Pescuit Sportiv. Se plătește o cotizație anuală și viză (100 lei), încă 5 lei pentru permisul de membru, 2 lei taxa de timbru și 30 de lei, permisul ANPA. De 50% reducere beneficiază femeile, persoanele cu dizabilități, pensionarii cu pensii sub 2.000 lei, studenții (la zi, fără plată, până în 25 de ani) și elevii, iar gratuitate au copiii cu vârsta sub 14 ani și pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani.


Lacuri și râuri din județul Cluj

Lacul Gheorgheni 1 și 3

Lacul Gheorgheni se află în cartierul cu același nume, în zona Iulius Mall. Pescuitul pe Lacul Gheorgheni 1 și pe Lacul Gheorgheni 3 se face în baza permisului vizat și al unui abonament de 80 lei /anul în curs plătit la AJPS Cluj sau în baza unei taxe de 50 lei / zi.

Speciile de pești pe care îi puteți găsi sunt crapul, carasul, bibanul și șalăul, iar la Lacul Gheorgheni 3 se găsește în plus somnul și plătica.


Rezervația naturală Lacul Știucii

Rezervația se află la Săcălaia, comuna Sic. Speciile de pești care se găsesc sunt știuca, somnul, plătica, carasul, șalăul, caracuda și bibanul. Rezervația vă oferă servicii de cazare, închiriat bărci sau zonă pentru camparea rulotelor.

Someșul Mic

Pescuitul pe Someșul Mic se face numai în anumite zone. Pe Someșul Mic se permite de la barajul Gilău până la confluența cu Valea Ormanului. Pe Valea Căpușului de la izvoare la confluența cu Someșul Mic. Pe pârâul Nadăș de la izvoare la confluența cu Someșul Mic. Pe pârâul Borșa de la izvoare la confluența cu Someșul Mic și pe Valea Lujerdiului de la izvoare la confluența cu Someșul Mic.


La circa 20-50 de kilometri de Cluj-Napoca se găsesc adevărate oaze de relaxare unde puteţi pescui.

Lacul Căprioara

La 40 de kilometri de Cluj-Napoca se află lacul Căprioara. Este un lac amenajat recent, fiind inaugurat în 2012. Lacul este în continuă extindere, dimensiunea lui fiind de aproximativ 1 hectar. Speciile de pești care se găsesc în zonă sunt amurul, carasul și crapul.


Lacul Barai

Lacul este situat la 25 de kilometri distanță de Cluj-Napoca, în satul Barai. Lacul este privat şi are circa 2 de hectare de luciu de apă. Taxa este de 35 de lei/zi, iar speciile de pești care se găsesc sunt crapul, carasul, şalăul, somnul şi fițofagul.

Lacul Sucutard-Chiriș

Este situat la 50 kilometri de Cluj-Napoca. Tarifele sunt de 50 lei/zi și 50 lei/noapte (sau 35 lei în sistem Catch & Release), 80 lei pentru 24 de ore, la care se adaugă taxă pentru cei care doresc să folosească bărcuțele pentru momit. Peștii care se găsesc în zonă sunt crapul, șalăul, carasul și știuca.

Material realizat de Paula COPACIU

CITEȘTE ȘI

Destinații în aer liber, de care te poti bucura aproape de Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter