Actualitate

Destinații în aer liber, de care te poti bucura aproape de Cluj

Vara aceasta cu siguranță v-ați propus să călătoriți și să o trăiți la maxim, dar pandemia v-a răstălmăcit planurile. Chiar dacă opțiunile pe care le avem în prezent s-au limitat, mai există locuri în apropierea Clujului în care ne putem bucura de normalitate, respectând totodată, normele de siguranță prevăzute de lege.

Destinații din apropierea Clujului Destinații din apropierea Clujului

 

 


Există numeroase obiective turistice pe care le puteți vizita, fie pentru a merge într-o drumeție și a face puțină mișcare, fie pentru a petrece timpul într-un loc liniștitor, aproape de natură.

 


Lacuri din apropiere de Cluj

Cu siguranță ați auzit de Lacul Tarnița dată fiind popularitatea sa printre clujeni. Acesta este un lac de acumulare care se află la 30 km de Cluj-Napoca. Pe lângă reconectarea cu natura, în această locație se pot desfășura numeroase activități care să vă distreze. Câteva dintre acestea le reprezintă plimbările cu barca, ski-jetul, înotul sau pescuitul.


Un alt lac care surprinde prin culorile și estetica sa este Laguna Albastră. Situat la 30 km de Cluj, în apropierea comunei Aghireșu, lacul a luat formă pe spațiul unei foste mine de agrilă, datorită unor izvoare subterane și a precipitațiilor care au făcut ca apa să se acumuleze într-un singur loc. Peisajul care s-a creat este unul impresionant. Culoarea apei este de un albastru pur, iar în jurul lacului regăsim stufăriș, dar și dune de nisip. Astfel, Laguna Albastră poate fi numită o locație potrivită pentru evadarea din universal urban.

Dacă ați auzit de cele două destinații menționate anterior, cu siguranță vă e cunoscut Lacul Beliș-Fântânele. Acesta se află la o distanță de 60 km de Cluj-Napoca și poartă cu el o istorie interesantă în spate. În anii ’70 mulți locuitor ai satului Beliș au fost nevoiți să își părăsească locuințele din cauza apei care era la un nivel foarte ridicat. În perioadele secetoase când apa mai scade, încă se pot observa ruinele caselor și biserica romano-catolică. Pe lângă bogata sa istorie, locul oferă un peisaj nemaivăzut, iar modul în care este format îți dă șansa de a realiza și o drumeție.


Geaca, supranumită Comuna celor 8 lacuri, este o altă locație în care te poți bucura de liniștea naturii și pescuitul, razele soarelui la plajă, splendoarea apei, înotul sau plimbarea cu barca. Acesta este format din 8 lacuri care formează Complexul de lacuri de pe Valea Fizeșului și se află la o distanță de 55 km de Cluj.

Aflat la aproximativ 70 km de Cluj-Napoca, Lacul Drăgan încă surprinde prin complexitatea sa, atât din punct de vedere estetic, cât și al istoriei sale. Apa acestuia acoperă zidurile unei clădiri din Pârâul Crucii, în care numeroși români își găseau adăpost dupa Edictul de la Viena din anul 1940, conform ghidului local cluj.com


Estetic, lacul îți oferă o priveliște specială. În depărtarea te uimesc Munții Vlădeasa, padurea de brazi și imensitatea barajul în care se scurg două râuri, Drăgan și Sebeșel.

Drumeții prin cheile din apropierea Clujului

Pe lângă multitudinea de lacuri care sunt situate în proximitatea spațială a Clujului, destinațiile turistice care să te ajute să scapi de stresul din oraș sunt reprezentate și de o multitudine de chei.

Cheile Turzii se află la o distanță de aproximativ 30 km de Cluj-Napoca și reprezintă un loc perfect pentru o drumeției. Acestea au o lungime de 1300 m, o înălțime de maxim 200 m și s-au format prin erodarea rocii de calcar jurasic a râului Hășdate. Admiratorii traseelor montane se pot bucura și de umbra pe care o formează stâncile, dar și de sunetul râurilor din împrejurimi.

Cu o suprafață de 3 ha, Cheile Baciului se situează în nordul Pădurii Hoia din Cluj. Prin acestea pătrund și pârâiele Valea Lungă și Valea Popești care oferă un peisaj relaxant vizitatorilor. Zona poate să fie și ea perfectă pentru o zi petrecută în natură, departe de aglomerație.

La 5 km de Cheile Turzii întâmpinăm și Cheile Borzești, mai puțin cunoscute de către turiști. Această locație este împărțită în două sectoare, dar în ambele predomină verdele și viața. Primul sector este format din cascade inferioare și traseu săpat în stânci, iar în cel de-al doilea cascade superioare. Locul este unul perfect pentru o excursie în afara Clujului.

CITEȘTE ȘI:

 

 

TOP 10 destinaţii pline de mister în care NU vei ajunge niciodată

 

 

 

Lacul Tarnița rămâne „raiul șmecherilor” și în 2020. Deputat clujean: „Autoritățile sunt paralizate de frică, prefectul doarme”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter